Головна » 2021 » Червень » 22 » "Пекельна спека лиш почалася": синоптики повідомили, коли тернополянам чекати похолодання

"Пекельна спека лиш почалася": синоптики повідомили, коли тернополянам чекати похолодання

20.04.2024
Автор: Sashko
Коментарі: 1
Переглядів: 285
На Тернопільщині нестерпна спека триватиме ще дуже і дуже довго, проте синоптикиня Наталя Діденко наважилася заявити, коли ж нарешті мешканцям усієї України очікувати на довгожданне похолодання.

На своїй сторінці в мережі Фейсбук вона оприлюднила розлогий допис, в якому пояснила, що і як відбуватиметься із погодою в Україні найближчим часом.

"Спека в Україні триває! І триватиме) 23-го червня у більшості областей очікується протягом дня +30+35 градусів.

На карті добре видно, що Західна Європа здихалась спеки, а гарячі градуси пішли до нас) На Півдні та Заході України завтра є ймовірність локальних дощів з грозами. Обережно в горах при грозі! Проте все ж гаряче повітря попідсушує атмосферну вологу добре - переважно без опадів. Тому - дуже обережно із киданням недопалків, усіляких вогнищ, мангалів, вже не кажучи про просто злочинне підпалювання трави чи сміття.

Запитують мене про пилові бурі. Так, за такої синоптичної ситуації вони можливі. Раніше пилові бурі мали найбільше шансів на Півдні та Сході України. Проте пилові бурі підбираються вже й північніше.

Наприклад, 16 квітня 2020 року пилова буря спостерігалась навіть у Києві. Що в Києві буде 23-го червня? Очікується суха спекотна погода з температурою повітря +32+34 градуси. Така спека протриває до кінця тижня, і вже аж в неділю стовпчики термометрів опустяться до +27+29 градусів.

Повитягайте всі свої лляні сукні, відкриті блузки та тонесенькі футболки, шорти й "бретельки", бо часом не встигаєш переносити всі літні речі)) Порадуйте себе й людей навколо світлими кольорами та квітковими орнаментами. Хай все буде красивим)",- ідеться у повідомленні синоптикині.



0532
Переглядів: 285


Коментарі

Имя *:
Email *:
Код *: