Головна » 2020 » Лютий » 18 » Перелякані жителі Тернопільщини облаштували блокпости для недопущення евакуйованих з Китаю українців

Перелякані жителі Тернопільщини облаштували блокпости для недопущення евакуйованих з Китаю українців

29.03.2024
Автор: Sashko
Коментарі: 0
Переглядів: 1991
На Тернопільщині місцеві жителі облаштували на дорозі цілодобові блокпости, щоб не допустити ймовірного приїзду на карантин до санаторію «Медобори» українців, яких планують евакуювати з Китаю через спалах коронавірусу.

Як повідомили УНІАН в секторі комунікацій Головного управління Національної поліції України в Тернопільській області, блокпости облаштували на під’їзді до села Конопківка поруч з Микулинцями Теребовлянського району, де розташований санаторій «Медобори».

На них чергують орієнтовно 15 осіб. Поруч з ними перебувають працівники поліції з метою забезпечення охорони порядку.

Окрім того, сьогодні вранці у Микулинцях на центральному майдані відбувся мітинг. За даними поліції, на ньому зібралося орієнтовно 300 осіб.

Присутні висловилися категорично проти того, щоб групу українців з Китаю привезли на карантин в санаторій «Медобори», мотивуючи це тим, що заклад не пристосований для таких цілей.

Інформацію про те, що саме в цей санаторій привезуть групу на карантин, вчора почали поширювати місцеві ЗМІ. В Тернопільській облдержадміністрації не змогли надати жодної конкретної інформації, вони даний намір не підтвердили, але й чітко не спростували.

За словами місцевих жителів, напередодні в санаторій вже приїжджали представники контролюючих служб, аби перевірити, наскільки він готовий до прийому на карантин українців, яких евакуюють з Китаю.

Як повідомляв УНІАН, учора, 17 лютого, міський голова Тернополя Сергій Надал оприлюднив офіційне звернення до голови Тернопільської ОДА Ігора Сопеля та голови облради Віктора Овчарука, у якому закликав запобігти можливому розміщенню в санаторії «Медобори» українців, яких мають евакуювати з Китаю.

У свою чергу Сопель відповів, що офіційного підтвердження наміру привезти на Тернопільщину евакуйованих з Китаю українців немає.

Очікується, що літак з українцями, яких мають евакуювати з китайського міста Ухань, де зафіксовано спалах коронавірусу, прилетить до України 20 лютого.

Переглядів: 1991


Коментарі

Имя *:
Email *:
Код *: