Головна » 2017 » Січень » 13 » Перша сесія Борщівської міської ради: нові скандали, звинувачення і фіаско коаліції

Перша сесія Борщівської міської ради: нові скандали, звинувачення і фіаско коаліції

24.04.2024
Автор: Sashko
Коментарі: 46
Переглядів: 4350
Буквально минулого тижня "Звістка" намагалась проаналізувати існуючу політичну ситуацію та останні події довкола новообраного голови та депутатів, уже тоді прогнозуючи справжні баталії і настання нової політичної кризи на теренах Борщівського краю. І ми, як би і кому цього не хотілось, виявились праві. Адже подібного абсурду та поливання брудом Борщів не бачив давненько, а сесійний зал райради перетворився на подіум для словоблудства окремих політиків краю, для яких інтриги та обман давно стали сенсом політичної діяльності.

Так от, перша сесія нової ради розпочалась дуже урочисто, депутати отримали мандати, святі отці поблагословили усіх присутніх депутатів та голову Івана Кобилянського, освятили присутніх свяченою водою і ніхто навіть уявити собі не міг, що невдовзі розпочнеться справді феєричне дійство з криками, взаємними образами і погрозами, часто безглуздими випадами одних політиків та звинуваченнями інших.

Те, що для "Батьківщини" все пішло шкереберть стало зрозуміло відразу після голосування за кандидатуру лідера "Самопомочі" Володимира Чугаєвського, якого новообраний голова Іван Кобилянський запропонував на посаду секретаря міської ради. Голосування, як і годиться, відбулось в таємному режимі, а тому контролювати сам процес у творця коаліції Ореса Яреми, якого багато хто звинувачує в закулісних домовленостях і розподілі посад нової міської ради виключно серед вірних йому людей, не було жодної можливості. Підрахунок голосів шокував лідера "Батьківщини", а також представників "Самопомочі", які були впевнені, що за кілька хвилин вони таки отримають другу за політичною вагою посаду в новій громаді.

Виявилось, що підтримати кандидатуру Володимира Чугаєвського вирішило тільки 12 присутніх депутатів, хоча для обрання потрібні мінімум 14 голосів. 11 депутатів проголосували "проти", а троє утрималось. Елементарний підрахунок дає чітке усвідомлення, що за кандидатуру ставленика Садового проголосували тільки "Батьківщина" і рідна йому "Самопоміч". Також не важко здогадатись, що утриматись вирішили депутати "Свободи", а проти Володимира Чугаєвського проголосували депутати партій "БПП", "УКРОП", "ДемАльянс", "Народний контроль" та "Радикальна партія Ляшка".

Шоковані усім цим партійці Яреми та Василя Деревляного, який спеціально приїхав в Борщів з Тернополя, щоб у випадку чого присмирити когось з занадто принципових депутатів, вирішили взяти десятихвилинну перерву для політичних консультацій та перемовин з іншими фракціями. Однак нічого доброго ці консультації не дали і політична жадібність окремих представників борщівського політикуму обернулась крахом усіх стратегічних планів і чварами у новій раді громади.

Згодом розпочались виступи і палкі промови самого голови Івана Кобилянського, який звинуватив в усьому голову райдержадміністрації Людмилу Юзьків. Спокійно відповідаючи на запитання Івана Івановича, пані Людмила неочікувано "напоролась" на шедевральну критику і крики екс-голови райради, який в пориві злості ледь не наказав колезі-чиновнику сісти на місце і більше не базікати.

І тут на гору почали випливати усе нові і нові деталі домовленостей та політичних ігор місцевих чиновників. Як заявив Орест Ярема, посаду третього заступника вони напередодні запропонували Віктору Голубцю, представнику "БПП", який отримав 3 місце на виборах. Але, як стверджують Іван Кобилянський та його партійний шеф, кандидатуру Голубця не підтримав в Тернополі головний бепепешник області Степан Барна. Цю інформацію, між іншим, не спростувала ні сама Людмила Юзьків, ні Віктор Голубець, який тихенько сидів в залі і жодного разу не виступив перед присутніми, хоча його ім'я згадувалось дуже часто.

Не оминули критикою і персону головної радикалки Борщева Ульяни Пасічник, якій закинули підбурювання депутатів і небажання плідно працювати на користь громади, а також звинуватили в підкилимних іграх з метою розвалити роботу нової ради.

Увесь цей театр абсурду тривав добрих 4 години, на протязі яких депутати сварились, присутні на сесії люди давали різного роду поради, а політичні карабаси, які звикли маніпулювати іншими і на протязі довгих років вміло смикають за ниточки, щось обговорювали в кулуарах і шоковано спостерігали за тим, як їхній ідеальний план терпить крах.

Вкотре ставши свідками ганебної поведінки окремих політиків і їхніх покровителів, які не здатні аналізувати і не вміють розставляти пріоритети, ми усе чіткіше усвідомлюємо, що Борщів і села, які увійшли в громаду, уже однією ногою опинилися в становищі, вибратись з якого допоможуть якщо не дочасні вибори, то нові перемовини, які завершаться більш результативно.

Переглядів: 4350


Коментарі

0
46 Іван   [Материал]
Звичайно цікавий останній коиентар, але чому і коментатор не назвався своїм прізвищем. І що доброго в житті вже встигла зробити пані Христина, і коли???Обгадити всіх кого можна?

0
45 Вибори давно закінчились   [Материал]
Лишіть нарешті Христину в спокої. Ви пальця її мізинного не варті, коментатори недолугі. Ви навіть 100-ї долі не зробили доброго в житті порівняно з нею, а беретесь судити. Назвіться своїм іменем, а тоді говоріть. Але не зробите цього бо відразу всі побачать яка шушара голос піднімає. Ганьба вам, анонімні критикани.

0
44 зінарко   [Материал]
Ганьба Свободі що хоче підтримати курву Саманчук на секретаря. Христя ти що йобнулася? Свобода голосує за злодійку з бпп - піздєц!!! Такі самі йобнуті Самопоміч і Бют що хочут її секретарем - підераси

0
43 Галина   [Материал]
Шановна Марино пропоную Вам завтра піти на сесію і показати приклад для всіх, піти на схід там жінки теж потрібні, а не гавкати тут в Інтернеті на людей..... Ми тут обговорюємо політичні моменти, а не чоловіків і хто де повинен бути, доречно чоловік чоловіку вказувати про схід, а не жінці чоловіку, згідна з Сергієм - твій де ховається, часом не в Московії ?????

0
42 Сергій   [Материал]
Пані Марино мій вік не дозволяє призватися на контракт, а Ваш чоловік досі під спідницею ..... від ворога захищається??????


1 2 3 ... 9 10 »
Имя *:
Email *:
Код *: