Головна » 2020 » Березень » 3 » Перший випадок коронавірусу виявили в сусідній з Тернопільщиною області

Перший випадок коронавірусу виявили в сусідній з Тернопільщиною області

26.04.2024
Автор: Sashko
Коментарі: 0
Переглядів: 1868
Перший заражений коронавірусом Covid-19 в Україні зараз перебуває в ізольованій окремій палаті в інфекційному відділенні Чернівецької обласної лікарні, йому надається необхідне симптоматичне лікування.

Про це в коментарі OBOZREVATEL повідомила заступник директора департаменту охорони здоров'я Чернівецької ОДА Марія Поліщук.

За її словами, палата має окремий санвузол, а лікарі контактують з хворим тільки в захисній екіпіровці.

Поки ж стан хворого оцінюється ближче до середньоважкого.

"Специфічного лікування коронавірусу не існує, тому лікування симптоматичне, якщо є кашель - знімають кашель, у нього є температура, її збивають і спостерігають. Вчора робили рентгенівський знімок - пневмонії немає. Його лікують, як пацієнта з респіраторною інфекцією. Його стан стабільний, ближче до середньотяжкого, але він нормально почувається", - повідомила Поліщук.

За її словами, у дружини хворого немає ніяких симптомів респіраторного захворювання, вона в самоізоляції вдома на контролі у лікарів. Більше підозрюваних на зараження корона вірусом в області поки немає.

"У цьому ж інфекційному відділенні у нас перебуває ще двоє хворих, які раніше були обстежені на коронавірус в зв'язку зі своєю історією подорожі і наявністю симптомів захворювання, але аналізи не підтвердили наявність саме коронавірусу", - розповіла Поліщук, додаючи, що регіони, зокрема Чернівці, досі не отримали тест-системи для виявлення вірусу Covid-19.

Цензор
Переглядів: 1868


Коментарі

Имя *:
Email *:
Код *: