Головна » 2020 » Лютий » 10 » Петиція за збереження ріки Збруч, набрала необхідну кількість голосів. Чи відреагує влада Борщівщини на прохання людей?

Петиція за збереження ріки Збруч, набрала необхідну кількість голосів. Чи відреагує влада Борщівщини на прохання людей?

28.03.2024
Автор: Sashko
Коментарі: 0
Переглядів: 1175
Лишень три дні знадобилось мешканцям Борщівського краю, щоб зібрати 200 необхідних підписів під петицію за відновлення природного русла річки Збруч. Завдяки місцевим активістам, суспільному розголосу та небайдужості місцевих людей, яким обридло мовчки спостерігати за знищенням ріки, кількасот людей відгукнулись на заклик та підтримали вимогу, яка може нарешті покласти кінець беззаконню та безвідповідальності.

Тепер, як свідчить практика, останнє слово саме за владою Скала-Подільської ОТГ, якій і доведеться вирішувати наболіле питання та звітувати перед людьми.

"В Скалі-Подільській із грудня 2015 року працівники ТзОВ "Сібекс" частково загатили бетонними плитами русло річки Збруч в районі млина. Це обурило громадян. Після багаторічних походів, листів, запитів до різних державних установ щодо цієї ситуації на річці жодних зрозумілих пояснень або відповідей немає. З надійних джерел відомо, що ОВД (оцінка впливу на довкілля) не проводилась, громадських обговорень не відбулось.Тому дані маніпуляції з річкою є кричущим порушенням законодавства. Місцева влада в особі голови ОТГ Мирончука "слідкує за ситуацією" вже роками. На теперішній час русло р. Збруч у районі млина Скали-Подільської відсутнє по причині повної загати працівниками даної фірми. Ми вимагаємо повного відновлення природнього русла р.Збруч! Просимо усіх людей підтримати нас!", - йдеться у тексті петиції.

Переглядів: 1175


Коментарі

Имя *:
Email *:
Код *: