Головна » 2018 » Червень » 9 » Петро Порошенко нагородив 95-річну жительку Борщівщини орденом княгині Ольги ІІІ ступеня (Фото)

Петро Порошенко нагородив 95-річну жительку Борщівщини орденом княгині Ольги ІІІ ступеня (Фото)

26.04.2024
Автор: Sashko
Коментарі: 0
Переглядів: 1063
Страшні часи, коли за патріотизм і любов до рідної землі знищували найкращих синів і доньок України пережила 95-річна Марія Миколаївна Демків з хутора Вигода Борщівського району.

Жінка була зв’язковою УПА, яку жорстоко переслідували і засудили на 15 років без права повернення додому. З 1945 до 1955 року вона перебувала у тюремному ув’язненні.

На долю Марії Демчук випало багато випробувань, але вони не підірвали могутності і сили її духу. Ризикуючи власним життям жінка боролася за незалежність України, допомагала повстанцям і дбала про краще майбутнє для нащадків.

«То були страшні часи. Мене арештовували тільки за те, що любила Україну, що любила свій народ!», – поділилася Марія Демків.



Голова Тернопільської обласної державної адміністрації Степан Барна поспілкувався з героїнею і подякував їй за неоціненний внесок, який зробила для майбутнього України та для кожного з нас. Також очільник Тернопільщини вручив Марії Демків важливу державну нагороду – орден княгині Ольги ІІІ ступеня. Відповідний Указ про нагородження підписав Президент України Петро Порошенко.
Переглядів: 1063


Коментарі

Имя *:
Email *:
Код *: