Головна » 2020 » Вересень » 9 » Підприємці Теребовлянщини протестують проти закриття ринків

Підприємці Теребовлянщини протестують проти закриття ринків

28.03.2024
Автор: Sashko
Коментарі: 0
Переглядів: 881
Вижити в умовах «червоної» зони. Близько 200 підприємців Теребовлянщини вийшли на протест. Вимагали дозволити роботу закладів торгівлі й громадського харчування.

З понеділка більшість магазинів у Теребовлі не відчинили дверей покупцям. Їхні власники кажуть: готові дотримуватись усіх заходів карантину, аби лиш їм дали можливість працювати.

– Після того, як нас закривають на два тижні, а ми знаємо, що це тільки початок, після цього може продовжитись карантин ще на декілька тижнів, нам потрібно буде годувати свої сім’ї, сплачувати податки, податки ж ніхто не відміняє. Ми два місяці сиділи вдома без роботи, без засобів для існування. Тепер люди не хочуть сидіти вдома, хочуть працювати навіть з дотриманням усіх норм і правил, – зазначив підприємець Сергій Курилович.

З рішенням влади активні теребовлянці не погоджуються.

– Вони посилили ще й карантин, бо в «червоній» зоні фактично магазини і базари не зазначені, тільки ТРЦ, бари і ресторани, а вони в п’ятницю зібрали засідання і посилили режим «червоної» зони, – сказав голова спілки підприємців Теребовлянщини Віктор Муж.


Великих фінансових втрат підприємці Теребовлянщини зазнали під час першої хвилі карантину. Після другого такого удару, – кажуть вони, – частина просто не зможе продовжити діяльність.

– Перший раз було дуже важко, тому що люди були не готові ні фізично, ні морально. Думаю, що всі мене підтримають і скажуть те саме: дуже важко, а друга хвиля, враховуючи, що школи також будуть закриті, для людей буде занадто, – зазначила підприємиця Наталя Стельмащук.

– Прийшли, закрили та й все. Весь товар викинули. А де ми мали його реалізувати? А в нас товару не менше ніж на 50 тисяч, – сказала підприємиця Марія Тіцька.

– Основні наші питання, щоб ніякого перекриття не було, щоб люди працювали, податки ми платимо, в умовах коронавірусу, – сказав підприємець Богдан Хомин.

Перший результат акції її учасникам оголосили під стінами райдержадміністрації. Відповідальність щодо обмежень поклали на громади Теребовлянщини.


Далі протестувальники вирушили під міську раду. Поки в мерії дискутували близько двох десятків представників влади й громадськості, люди очікували рішення на вулиці. Журналістів на засідання комісії не пустили.

Карантин в усій області, без врахування показників, ставить під загрозу економіку краю, – переконаний народний депутат Іван Чайківський. Тому закликає владу продумати механізм роботи підприємців у сучасних умовах.

– На моє переконання, повсюдне і бездумне застосування карантину ставить під загрозу економічне становище тисяч малих підприємців. Ринок сьогодні – єдине джерело доходу для тисяч українців, більшість з яких самі виростили врожай і самі хочуть його реалізувати. Потрібно зробити все, щоб у цей непростий період підприємці мали можливість працювати, – сказав народний депутат України, депутатська група «ЗА МАЙБУТНЄ» Іван Чайківський.

Відучора Тернопільщина звикає до нових обмежень. Хоч попри заборони в обласному центрі ринки та ресторани працюють. Міська рада Теребовлі ж вирішила жити за законами карантину. Як діятимуть інші громади області – вирішуватимуть на місцях.



Галас
Переглядів: 881


Коментарі

Имя *:
Email *:
Код *: