Головна » 2019 » Березень » 23 » Після публікації "Звістки" на околиці Скали-Подільської зникли туші мертвих свиней і сміття?

Після публікації "Звістки" на околиці Скали-Подільської зникли туші мертвих свиней і сміття?

29.03.2024
Автор: Sashko
Коментарі: 0
Переглядів: 1236
Після публікації "Звістки", в якій йшлось про утворення звалища на території Скала-Подільської ОТГ, де під відкритим небом валяються туші мертвих свиней, нутрощі тварин, роги та шкури великої рогатої худоби, цією ситуацією зацікавились в Головному управлінні Держпродспоживслужби в Тернопільській області та Головному управлінні Національної поліції в Тернопільській області. Більше того, на момент здійснення перевірки, а відбулась вона на наступний день після виходу статті у світ, місцина, де валялись трупи та нутрощі тварин, була зачищена.

Такий висновок можна зробити з публікації, яка появилась на офіційному сайті Держпродспоживслужби в Тернопільській області і в якій йдеться про ліквідацію звалища:

Неконтрольоване звалище побічних продуктів тваринного походження та трупів тварин неподалік смт Скала-Подільська Борщівського району ліквідоване

В порядку здійснення інформування, Головне управління Держпродспоживслужби в Тернопільській області доповідає, що в ЗМІ (онлайн газета «Звістка») 20.03.2019 р. подана інформація про утворення неконтрольованого звалища побічних продуктів тваринного походження та трупів тварин неподалік смт Скала-Подільська, Борщівського району, Тернопільської області.

21 березня 2019 року робочою групою, у складі спеціалістів Борщівського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Тернопільській області, Борщівської районної державної лікарні ветеринарної медицини та начальника земельно-господарського відділу Скала-Подільської селищної ради проведено огляд вказаної земельної ділянки. На час здійснення перевірки залишків побічних продуктів тваринного походження та трупів виявлено не було, а сама місцина була зачищена. Про даний факт інформоване Головне управління Національної поліції в Тернопільській області. Ситуація залишається на контролі Держпродспоживслужби області.

Крім того, саме в цей день в Тернополі, під головуванням першого заступника начальника Головного управління Держпродспоживслужби в Тернопільській області Володимира Богоноса, відбулася нарада з державними ветеринарними інспекторами Тернопільської області, на якій обговорювали питання утилізації побічних продуктів тваринного походження (шкури, роги, нутрощі і тд.,-ред.) та наголошено про посилення контролю за даними процесами.
Переглядів: 1236


Коментарі

Имя *:
Email *:
Код *: