Головна » 2022 » Лютий » 15 » "Плюнули в лице воякам": в Борщеві депутати та мер кинули жалюгідну подачку захисникам

"Плюнули в лице воякам": в Борщеві депутати та мер кинули жалюгідну подачку захисникам

29.03.2024
Автор: Sashko
Коментарі: 0
Переглядів: 4046
Жадібність та небажання втрачати доступ до грошових потоків, схоже, стали такими ж атрибутами правління Ігоря Чопика, як і імперські замашки, які почали проявлятися з перших днів при владі. Але, здавалося б, на фоні ескалації конфлікту з східним ворогом, можна було б вгамувати апетит.

Сьогодні, 15 лютого, в ході позачергового засідання депутатів Борщівської міської ради, ініційованого представниками "Слуги народу", Ігор Чопик та представники його коаліції виступили категорично проти гідного фінансування місцевих військових. Кинувши, інакше язик не повернеться сказати, жалюгідну подачку в 50 тис грн на фінансування територіальної оборони, міський голова та керівництво ради вирішило в такий примітивний спосіб відкупитися від військових та ветеранів війни, які в будь-який момент зі зброєю в руках будуть захищати спокій керівників громади та їхніх дітей.

Спочатку представник партії "Слуга народу" Роман Домітрак запропонував профінансувати програму на 500 тисяч гривень, використавши для цього кошти з культурно-мистецьких заходів. За словами депутата, на сьогоднішній день забезпечення військових є першочерговим і у випадку війни в громаді точно не будуть проводитися жодні заходи.

Підтримавши свого колегу, очільник фракції ВО "Свобода" Андрій Данилевич запропонував забрати 350 тис грн з видатків на паливно-мастильні матеріали самої міської ради та 150 тис грн з видатків на купівлю ялинки, яку Ігор Чопик планує придбати в грудні цього року, щоб негайно забезпечити потреби місцевих військових, а не чекати на чергове загострення.



Пропозиції Домітрака та Данилевича, виступ військового перед депутатами

І хоча, за словами військового, який виступав перед присутніми, 50 тисяч гривень, які пропонує міська рада закласти на фінансування програми, - мізер, адже навіть вказаних 500 тисяч гривень не така вже й велика сума, щоб забезпечити усі необхіді потреби на фоні ймовірної екскалації та вторгнення, бензин для власної автівки та ялинка, виявилися настільки дорогими серцю міського голови, що він та його прибічники вирішили не підтримувати вказані ініціативи депутатів.

Запевнення представника Борщівського військомату, що у випадку подальшої ескалації їм необхідні будуть кошти на забезпечення потреб 120 бійців територіальної оборони, перевезення, розміщення, харчування, утримання військових, матеріальне забезпечення людей, які будуть розміщенні безпосередньо в межах колишнього Борщівського району і будуть боронити наш край, схоже, не справили враження на очільника міста Ігоря Чопика.

За пропозицію Романа Домітрака не голосували сам Ігор Чопик, а також рідні йому депутати від ВО "Батьківщина" та "Сила людей". Ці ж самі народні обранці не підтримали й пропозицію "свободівця" Андрія Данилевича. Чому представники коаліції не забажали фінансувати територіальну оборону в час військової загрози, до кінця не зрозуміло.

Доволі цікаво, що сьогодні аналогічні сесії відбулися в більшості громад Тернопільщини. Зокрема, сьогодні на позачерговому засіданні сесії Чортківської міської ради, на котрому на розгляд депутатів запропонували програму підтримки сил територіальної оборони Чортківщини, за словами Володимира Шматька, вирішили підтримати питання про виділення 900 тисяч гривень на формування територіальної оборони Чортківського району. 250 тисяч з яких знімуть із резервного фонду та профінансують у найкоротші терміни на перші потреби тероборони.

І якщо в Чорткові вирішили сприяти розвитку територіальної оборони та змогли виділити аж 900 тис грн, то в Борщеві влада спромоглася лишень на жалюгідний акт приниження тих, від кого залежить наше завтра...
Переглядів: 4046


Коментарі

Имя *:
Email *:
Код *: