Головна » 2021 » Червень » 3 » Політичний шеф адвоката з Борщівщини став "найдорожчим" нардепом в Україні

Політичний шеф адвоката з Борщівщини став "найдорожчим" нардепом в Україні

23.04.2024
Автор: Sashko
Коментарі: 0
Переглядів: 2195
Понад 105 мільйонів гривень на заробітні плати, 75,4 мільйонів - відшкодування витрат на виконання повноважень та 57,4 мільйонів гривень на проживання витрачено на депутатів 9 скликання за весь період роботи Верховної Ради поточного скликання.

Портал відкритих даних Верховної Ради містить ряд інформації щодо використання коштів, в тому числі на народних депутатів.

Згідно витрат, що розміщені на порталі відкритих даних Верховної Ради, Громадянська мережа ОПОРА підрахувала суми коштів, що були направлені на користь парламентарів. Зокрема, це – заробітна плата, проживання, кошти на виконання депутатських повноважень, проїзд по Україні, відпустка тощо.

Так, найбільшу суму коштів було направлено на користь Івана Калаура (Слуга народу) – 2 млн 136 тисяч гривень. На другому місці Анатолій Драбовський (Слуга народу) – 2 млн 119 тисяч гривень, третьому – Роман Лозинський (Голос) – 1 млн 995 грн.

До п’ятірки лідерів також увійшли Роман Соха (Слуга народу) – 1 млн 948 грн та Олександр Ковальчук (Слуга народу) – 1 млн 917 тисяч гривень.

Так, за загальною сумою отриманої заробітної плати лідером також є Іван Калаур – 767 тисяч гривень. На другому та третьому місці його колеги по фракції – Євген Пивоваров (761 тисяча) та Сергій Кальченко (736 тисяч).

Що стосується розміру заробітних плат, то вони можуть відрізнятися у різних депутатів. Це залежить від декількох факторів. Перший – це посадовий оклад. Згідно з Постановою про фінансове забезпечення народних депутатів України посадовий оклад одного обранця коливається від 10 до 12 прожиткових мінімумів (від 21 890 до 26 268 гривень у 2021 році). Другий – це надбавки (за інтенсивність праці) та доплати для парламентарів, які мають науковий ступінь (доктор наук, кандидат наук, доктор філософії) або почесне звання (“народний”, “заслужений”).

Крім цього, отримують кошти на виконання депутатських повноважень. Ця сума дорівнює розміру місячної заробітної плати народного депутата і не підлягає оподаткуванню.

Одним із офіційних помічників "найдорожчого" депутата України є борщівський адвокат Андрій Присяжний, якого називають одним із найвпливовіших представників команди Зе на Борщівщині.



Переглядів: 2195


Коментарі

Имя *:
Email *:
Код *: