Головна » 2021 » Січень » 4 » "Померла у свій день народження": зупинилося серце активістки і науковиці з Тернопільщини (ФОТО)

"Померла у свій день народження": зупинилося серце активістки і науковиці з Тернопільщини (ФОТО)

29.03.2024
Автор: Sashko
Коментарі: 0
Переглядів: 1222
Не стало кандидата хімічних наук, громадської діячки і уродженки Тернопільщини Іванни Цуприк.

Сумну звістку повідомили у спільноті “Тернопільське земляцтво”. “ГО Тернопільське земляцтво в місті Києві отримало сумну звістку.


02 січня 2021 року, у День свого народження, відійшла у Вічність наша землячка, наша колега, кандидат хімічних наук – Цуприк Іванна Миколаївна. Цуприк Іванна Миколаївна народилася 02 січня 1945 року в селі Гиновичі Бережанського району, на Тернопіллі.

Навчалася в Бережанській середній школі № 1, яку закінчила у 1962 році. Після школи Іванна Цуприк вступила на навчання до Львівського політехнічного інституту на хіміко-технологічний факультет, який закінчила 1968 року за спеціальністю “Хімічна технологія переробки нафти і газу”.

Після закінчення інституту працювала на Львівському хіміко-фармацевтичному заводі. У 1971-1975 рр. – в проектному відділі Державного науково-дослідного і проектного інституту нафтової промисловості (УкрдіпроНДІнафта) в Києві. Згодом – на посаді наукового співробітника відділу каталітичного синтезу Інституту біоорганічної хімії та нафтохімії НАН України (ІБОНХ НАН України).


Захистила кандидатську дисертацію, здобувши науковий ступінь кандидата хімічних наук.


Іванна Цуприк автор понад 40 наукових робіт, авторських свідоцтв, а також технічних рішень на рівні винаходів.

Іванна Цуприк від початку створення ГО Тернопільського замляцтва в місті Києві 24 січня 1998 року була активним учасником , багаторічним членом Ради земляцтва. Також Іванна Цуприк активно відвідувала і підтримувала діяльність ГО Лемківське товариство імені Б.-І.Антонича у місті Києві.

Висловлюємо щирі співчуття рідиним, друзям, земдякам, усім хто знав Іванну Миколаївну Цуприк.

Прощай, дорога наша Іванко! Світла і Вічна Тобі Пам’ять! Царство Небесне!” – йдеться у повідомленні.





Галас
Переглядів: 1222


Коментарі

Имя *:
Email *:
Код *: