Головна » 2018 » Лютий » 10 » Працівників Борщівської райдержадміністрації очікує масове скорочення?

Працівників Борщівської райдержадміністрації очікує масове скорочення?

29.03.2024
Автор: Sashko
Коментарі: 0
Переглядів: 2089
Уряд має намір прискорити децентралізацію. В першу чергу в частині передачі адміністративних повноважень від місцевих адміністрацій до об’єднаних територіальних громад.

Про це йшлося 9 лютого в Києві на нараді з керівництвом регіонів під головуванням віце-прем’єр-міністра – Міністра регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Геннадія Зубка.
Регіони отримали низку важливих завдань, більшу частину яких вони мають виконати до 1 квітня 2018 року.

В першу чергу в областях повинні забезпечити розробку, супроводження, погодження та внесення для затвердження Урядом перспективних планів формування спроможних територіальних громад в межах 100% території відповідного регіону. Поряд з цим, обласні державні адміністрації спільно з районними отримали завдання активізувати на рівні районів роз’яснювальну роботу щодо переваг об’єднання територіальних громад. Здебільшого це стосується тих районів, де не створено ОТГ, та в тих, де триває процес добровільного об’єднання.

В Мінрегіоні звернули увагу на те, що в деяких областях порушено терміни надання висновків щодо відповідності рішень громад про об’єднання чинному законодавству, а також порушено терміни подання звернень до ЦВК щодо призначення перших місцевих виборів на територіях ОТГ. Ці порушення обласні державні адміністрації повинні виправити вже до 15 лютого.

Серед важливих завдань – забезпечення розмежування та передачі об’єктів спільної комунальної власності районів у комунальну власність об’єднаних територіальних громад. На сьогодні таких об’єктів налічується більше трьох тисяч.

Крім того, обласним державним адміністраціям необхідно розглянути питання щодо оптимізації структури та граничної чисельності працівників райдержадміністрацій (РДА) у тих районах, територія яких стовідсотково покрита об’єднаними громадами.

Також виконавча влада на місцях має проаналізувати структуру та граничну чисельність працівників РДА та сформувати пропозиції щодо перехідного етапу для районів, територія яких більше як на 50% покрита ОТГ. У Тернопільській області таких районів, як мінімум, п’ять – Борщівський, Гусятинський, Підволочиський, Теребовлянський та Шумський.



Джерело: Галас
Переглядів: 2089


Коментарі

Имя *:
Email *:
Код *: