Головна » 2018 » Травень » 24 » Преосвященнійший Тихон звершив святкову Божественну літургію у найстарішому храмі Борщівщини

Преосвященнійший Тихон звершив святкову Божественну літургію у найстарішому храмі Борщівщини

29.03.2024
Автор: Sashko
Коментарі: 0
Переглядів: 1137
22 травня 2018 року, у день свята перенесення мощів святителя Миколая Чудотворця, Преосвященнійший Тихон єпископ Тернопільський, на запрошення настоятеля відвідав село Збручанське Борщівського деканату, де у храмі перенесення мощів святителя Миколая Чудотворця звершив святкову Божественну літургію. Парафіяни вітали свого Архіпастиря на церковному подвір’ї віршованими словами та за українською традицією піднесли запашний коровай.

Настоятель храму протоієрей Віктор Засадзінський зустрів Правлячого Архієрея у храмі та запросив очолити святкове богослужіння. Його Преосвященству співслужили духовенство Тернопільської єпархії. Під час богослужіння була піднесена молитва за Україну, воїнів-захисників та український народ.

У проповіді до присутніх Преосвященнійший Владика розповів про життя святителя Миколая Чудотворця та закликав усіх брати приклад з цього великого святого. Після відпусту єпископ Тихон привітав настоятеля та вірян з храмового святом і вручив церковні відзнаки благодійникам храму.

Також за ревну працю для добра Церкви Православної і України Преосвященнійший Владика вручив орден Голові Тернопільської обласної ради Віктору Овчаруку, який молився за богослужінням. Святкове богослужіння завершилося водосвятним молебнем, освяченням каплиці Пресвятої Богородиці та хресним ходом навколо храму.

Церква перенесення мощів святителя Миколая Чудотворця в с. Збручанське (14 століття) — найдавніший храм Тернопільщини та один з найстаріших у Західній Україні.









Переглядів: 1137


Коментарі

Имя *:
Email *:
Код *: