Головна » 2021 » Березень » 23 » "Прокляте місце": назвали можливі причини вчорашньої аварії українського автобуса у Польщі (ВІДЕО)

"Прокляте місце": назвали можливі причини вчорашньої аварії українського автобуса у Польщі (ВІДЕО)

29.03.2024
Автор: Sashko
Коментарі: 0
Переглядів: 1280
Жахлива ДТП, в яку потрапив автобус із українцями в салоні, сталася в Польщі: внаслідок аварії одна людина загинула, ще п'ятеро травмовані. На тому ж місці двома тижнями раніше в смертельну ДТП потрапив і тернопільський автобус.

"Інформація про ДТП надійшла о 23 год. 21 березня. На місце приїхали 19 рятувальних бригад з різних районів. В автобусі, який протаранив відбійник і перевернувся, їхали десятеро громадян України. Одна людина загинула на місці, п'ятьох ми доставили в лікарні. Чотирьох українців, які були у нормальному стані, завезли в гуртожиток", - розказав речник Підкарпатської рятувальної служби Марцін Бетлєя.

Як інформує "ТСН", польська прокуратура говорить про дві можливі причини аварії: несправність автобуса або неуважність водія. Важкими також були погодні умови - йшов мокрий сніг. Вдалося з'ясувати, що водії автобусу, який прямував з Вроцлава у Чернівці, – родичі (син і батько).

Син, якому 23 роки, знаходився за кермом – був тверезий. Він дивом вижив, адже найсильніший удар від зіткнення з відбійником припав на передню частину автобуса. Другий водій, його батько, у момент зіткнення відпочивав. Для нього ця подорож стала останньою. Коли приїхала швидка, чоловік ще був живий, його реанімували, але сталося найгірше.

Аварія з українцями у Польщі. Одна людина загинула, ще 5 зазнали травм. Український автобус врізався в огорожу і вилетів на узбіччя. Це вже друга за місяць ДТП з нашими співвітчизниками, що сталася на тому ж місці. Про подробиці аварії – дивіться в прямому включенні.

З вцілілими у ДТП українцями вже спілкувалися представники прокуратури, але пасажири в момент зіткнення спали, тому майже нічого з'ясувати не вдалося. Водія допитають завтра.

У лікарнях перебуває п'ятеро пасажирів трагічного рейсу. У наших земляків переломи кінцівок, травми голови, в однієї людини переламаний хребет, але лікарі переконують, що життю жодного нічого не загрожує.

Місце трагедії багато хто в Польщі вже називає "проклятим", адже саме тут 6 березня перевернувся інший український автобус. Тоді загинуло 5 українців, десятки потрапили до лікарень.


"Те, що сталося, нам здається неможливим. Адже саме на цьому місті два тижні тому трапилася така ж аварія, теж українського автобуса. Я хотіла б висловити співчуття родині загиблого. Це - трагедія, яку ми переживаємо разом з українцями. Після першої аварії ми перевірили цей відрізок автостради - всі знаки, розмітки, і дійшли до висновку, що там все правильно", - сказала воєвода Підкарпатського воєводства Ева Леніарт.

Місцева влада обіцяє, що вже на цьому тижні встановить додаткові попереджувальні знаки, які інформуватимуть водіїв про наближення до небезпечної дороги.
Переглядів: 1280


Коментарі

Имя *:
Email *:
Код *: