Головна » 2020 » Серпень » 24 » Прокурор з Борщева вивів на чисту воду поліцейського, який хотів посадити невинну людину

Прокурор з Борщева вивів на чисту воду поліцейського, який хотів посадити невинну людину

24.04.2024
Автор: Sashko
Коментарі: 0
Переглядів: 5155
За процесуального керівництва прокуратури Тернопільської області повідомлено про підозру за ч. 1 ст. 366 КК України старшому інспектору сектору дізнання органу досудового розслідування ГУНП в області, який перебуваючи на посаді слідчого, вчинив службове підроблення.

За версією досудового розслідування, правоохоронець, з метою штучного нарощування показників у роботі, підробив процесуальні документи у кримінальному провадженні, що могло спричинити незаконне притягнення особи до кримінальної відповідальності.

Ще 17 червня до Територіального управління ДБР надійшов рапорт прокурора Чортківської місцевої прокуратури Романа Маржана за фактом можливого підроблення офіційних документів працівником поліції.

Слідчий Чортківського відділу поліції оголосив чоловіку підозру за ч.1 ст.185 ККУ щодо крадіжки бензопили, ножа і паспорта. Втім, як стверджує, Маржан підозра ним як процесуальним керівником не погоджувалася. Попри це, слідчий поліції вже провів із підозрюваним слідчий експеримент, допитав його і вручив пам’ятку про права та обов’язки.

На початку серпня суд давав ДБР доступ до особової справи слідчого для отримання вільних зразків його підпису і проведення почеркознавчої експертизи.

Нагадаємо, Роман Маржан є уродженцем Борщева. Раніше прокурор заявив про побори з боку свого керівництва. Начальник Чортківської прокуратури Олег Рекуш втратив посаду і зараз його судять.

Редакція "Звістки" поцікавилась у Романа Маржана, ситуацією довкола цієї справи.

"Я здійснював процесуальне керівництво в кримінальному провадженні відносно цієї невинної особи. Як тільки дізнався, що особа злочину не вчиняла, а її поліція спонукає до зізнання (щоб взяв провину на себе), одразу розпочалась робота, щоб цього полісмена викрити і задокументувати його протизаконні дії.",- розповів прокурор.
Переглядів: 5155


Коментарі

Имя *:
Email *:
Код *: