Головна » 2019 » Жовтень » 4 » Проти капітуляції: депутати Борщівщини звернулись до керівництва країни

Проти капітуляції: депутати Борщівщини звернулись до керівництва країни

29.03.2024
Автор: Sashko
Коментарі: 0
Переглядів: 1096
Сьогодні, 4 жовтня, депутати Борщівської районної ради зібрались на позачергову сесію, щоб проголосувати за ініційоване борщівськими "свободівцями" звернення до Президента України, Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України та Служби безпеки України, в якому рішуче виступили проти реалізації так званої «формули Штайнмаєра», а також недопущення капітуляції та захисту національних інтересів України.

Виступаючи перед присутніми, керівник фракції ВО "Свобода" в Борщівській районній раді Андрій Данилевич та один з чільних представників місцевої організації націоналістів Андрій Русенко висловились за те, щоб в час, коли здача українських національних інтересів викликає всенародне обурення від Ужгорода до Харкова, депутати Борщівської районної ради теж не стояли осторонь і підтримали протест, який шириться Україною.

"Ми, депутати Борщівської районної ради, виступаємо категорично проти плану Президента України Володимира Зеленського реалізувати т.зв. «формулу Штайнмаєра», якою, відповідно до «Мінських угод», вводиться особливий статус Донбасу.
Вважаємо це відвертою капітуляцією, бо за Законом України «Про особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької та Луганської областей»:
1. Московським окупантам та їхнім посібникам терористам гарантується амністія (ст. 3);
2. Узаконюється режим «сприяння» для російської мови і знищення української мови (ст. 4);
3. Надається імунітет депутатам, «обраним» під контролем терористів (ч. 2 ст. 5);
4. Терористи призначатимуть керівників органів прокуратури і судів, а самі стануть «народною міліцією», підпорядкованою винятково місцевій владі, яку, доволі ймовірно, буде обрано з колишніх ватажків загонів бойовиків (ч. 3 ст. 5, ст. 9);
5. Україна має забезпечити прямі зовнішні відносини окремих районів Донбасу з регіонами Росії, чим, по суті, визнається сам факт відсутності фактичного кордону з Росією (ст. 8);
6. У Державному бюджеті України щороку передбачаються захищені видатки на державну підтримку соціально-економічного розвитку ОРДЛО, обсяг яких не може змінюватися при здійсненні скорочення затверджених бюджетних призначень.
Введення в дію закону про особливий статус Донбасу – це однозначний сигнал усім антиукраїнським силам в інших областях, що зброєю можна домогтися для себе «особливого статусу» і диктувати Україні свою волю. Це однозначний сигнал світу, що про долю України треба говорити з Москвою, а не з Києвом. Це прямий шлях до остаточної дезінтеграції України, це продовження війни на покоління і покоління з метою знищення нашої держави.
Враховуючи викладене, Борщівська районна рада вимагає від Президента України:
1. За жодних умов не допустити надання «особливого статусу» для окупованих територій ні за т.зв. «формулою Штайнмаєра», ні шляхом внесення змін до законодавства України.
2. Притягнути до кримінальної відповідальності та позбавити громадянства усіх, хто зрадив Українську державу, працював на окупаційну адміністрацію, брав участь у бойових діях проти українських підрозділів та вчиняв інші злочини.
3. Проводити вибори до органів місцевого самоврядування на тимчасово окупованих територіях лише після повної деокупації, завершення адміністративно-територіальної реформи та повної перепаспортизації всього населення, здійсненої шляхом перевірки кожної особи на наявність громадянства інших держав, на співпрацю з окупаційним московським режимом, на лояльність до України та відповідність статусу громадянина України.
4. Запровадити реальний, а не фейковий, воєнний стан у прифронтових територіях і повну економічну, енергетичну, ресурсну та транспортну блокаду тимчасово окупованих територій, яку слід тримати до повної деокупації цих територій.
5. Розірвати дипломатичні відносини, а також усі міжнародні договори з Російською Федерацією та не відновлювати їх до повної деокупації Московією всіх українських територій.
6. Домогтися реальних кроків на підтримку України від держав, які декларували безпеку та недоторканність кордонів України в обмін на відмову від ядерної зброї. Укласти двосторонні угоди зі США та Великою Британією про повномасштабну військову допомогу Україні, а також щодо надання летального озброєння та довгострокової військово-технічної допомоги.
Закликаємо українців не терпіти жодної капітуляції, якими б «формулами» її не прикривали, і протидіяти їй всіма доступними засобами."
, - йдеться у зверненні Борщівської райради.

Також районі депутати підтримали звернення очільника "Батьківщини" Ореста Яреми стосовно відкриття ринку землі, запланованого на наступний рік. За словами керівника райради Андрія Русенка, необхідність підтримати звернення про мораторій на ринок землі викликана тим, що нас не просто хочуть поставити на коліна капітуляцією і визнанням "особливого статусу" Донбасу, а ще й прагнуть скупити землю, яку ми відстояли, яку ворог не зміг захопити збройним шляхом.

Депутат Володимир Яловега згадав про необхідність збереження Борщівського району внаслідок дальшого розвитку адмінреформи, яка триває уже кілька років, але досі викликає більше запитань, ніж дає відповідей.

Виступив перед присутніми і представник ГО "Воїни АТО Борщівщини" Василь Беркич, який повідомив про відновлення ради Євромайдану для спротиву капітуляції та закликав усі патріотичні сили долучатися.

Переглядів: 1096


Коментарі

Имя *:
Email *:
Код *: