Головна » 2016 » Грудень » 8 » Публікація "Звістки" налякала борщівських депутатів і зірвала скандальну сесію?

Публікація "Звістки" налякала борщівських депутатів і зірвала скандальну сесію?

23.04.2024
Автор: Sashko
Коментарі: 17
Переглядів: 2701
У нас так повелось, що на останні сесії виносяться самі несподівані та "жирні" питання, розглядаючи які, місцеві депутати не просто вирішують глобальні господарські проблеми, а ще й допомагають собі та своїм рідним розжитись землями чи комунальною власністю. Свого часу така практика була досить поширена за правління одіозного мера Башняка, який сьогодні в Борщеві майже не появляється.

Сьогодні мало відбутись щось аналогічне, якби не суспільний розголос і принципова позиція деяких депутатів та кандидатів.

В невеличкому залі школи мистецтв зібралась всього-лишень дюжина небайдужих людей, активістів та депутатів, хоча очікувався повний аншлаг. Чи то налякавшись можливих проблем напередодні виборів і боячись за свої політичні рейтинги, люди, які повинні бути представниками громади, вирішили не ризикувати і спокійно, а хтось і не дуже, гуляли містом та сиділи по домівках.

На сесію прийшло лишень 5 депутатів ради з 26 обранців, з яких було троє представників "Свободи" та кандидат на голову Борщівської громади Христина Яворська, які за годину до цього влаштували в центрі міста зустріч з людьми, щоб зупинити дерибан землі наприкінці цієї каденції, один депутат від "Батьківщини" та ще один - від "БПП".

Коментуючи своє небажання голосувати за цей дерибан, представники "Свободи" заявили, що проти нахабного розкрадання власності громади і розгляду питань про передачу земель родичам і близьким діючих депутатів, а не звичайним мешканцям Борщева, одночасно з цим зауваживши, що приймати рішення по цих питаннях повинні депутати наступної каденції, а деякі взагалі тільки після громадських слухань.

Також під час сесії виступили громадські активісти, які займаються захистом цукрового заводу і намагаються відновити його роботу. Зокрема, О. Чупахін попросив депутатів та чиновників міської ради взагалі не виносити на майбутні сесії питання, які стосуються землі цукрового заводу, щоб унеможливити його знищення.

В противному випадку вони обіцяють діяти більш радикально, адже тільки так в сьогоднішніх реаліях можна захистити колись процвітаюче підприємство від цілковитого і безповоротнього розкрадання і забуття.



Переглядів: 2701


Коментарі

0
17 Імя...   [Материал]
мені, простій жінці, абсолютно всеодно хто до якої партії належить, хто ким був у минулому і т .д.голосувати йшла і піду не за партію, а за людей конкретних. На минулих виборах підтримувала Сельського, от просто взяла і повірила невідомій людині. І не помилилася. За короткий час встиг зробити багато- освітлені вулиці, дороги, зручні троnуари і бруківвки. Здався швидко. Розчарувалася. І що б було б по-іншому в його діяльності, якби він був наприклад від Ляшка????? Нічого!!! Йду до лікарні. Пік снігу. Ледь прогорнута стежка, лід і т. д. Якби головни був від БЮТ була б безніжна дорога? Якби головний був від БПП була б посипана та стежка? НІ!!! Це від людини все залежить! БПП, БЮТ, ПР чи демальянс, яка різниця???

0
16 Вчитель   [Материал]
Знаєте в чому біда? По-перше в заздрості! Ніхто ніколи не любив успішних і тих, кому хоч щось вдавалося! А деяким вдавалося і вдається. Маю на увазі і Козія і Кобилянського з Сельським, Уляну і інших недурних і неостанніх людей у місті. Бачать що їм щось тай вдається тай давай брудом поливати. Дивує одне-чого їм всім цим розумним людям не було обєднатися разом в одну потужну команду і зробити щось для міста і людей? Нащо одне одного брудом обливати, коли можна разом було щось зробити? Голосувати будемо не за парті а за конкретних людей! Подивимося що з того вийде!

0
15 Давайте будемо обєктивні   [Материал]
Нажаль і не скоро виберемося. Доки не навчимося виступати єдиним фронтом проти влади. Не заставимо її відповідати перед людьми і громадою. Сьогодні можливо і Ви були свідком як Барна зі свитою любувався будинком культури. А може нарешті пора вийти до громади і сказати скільки коштів вже потрачено на цей обєкт. Там же ж міліони. І якщо по курсу 2005 коли все починалося, то доларів.

0
14 Володимир   [Материал]
Рабське поняття постсовка з якого ми не можемо вигрібти вже 25 років.

0
13 Давайте будемо обєктивні   [Материал]
А хто його питав пане Володимир? В нас щоб була зарплата. Було замовлення і т.п. треба на поклін в столицю. А там ніхто не питає...хочеш не хочеш. Є поняття-треба.


1 2 3 4 »
Имя *:
Email *:
Код *: