Головна » 2020 » Липень » 22 » "Пухлина величезна... вона вб’є мою дитину": Максиму Бебешку з Борщева потрібна термінова допомога, щоб побороти недугу

"Пухлина величезна... вона вб’є мою дитину": Максиму Бебешку з Борщева потрібна термінова допомога, щоб побороти недугу

29.03.2024
Автор: Sashko
Коментарі: 0
Переглядів: 8073
Увага, ситуація драматична! Останні 4 місяці Максим був без жодної терапії. Ми чекали наступної МРТ відповідно до рекомендацій лікарів, в той час як пухлина в голові виросла величезна і почала становити загрозу життю! На даний момент єдиним порятунком є негайна операція в Тюбінгені найкращим дитячими нейрохірургами Європи. Операція повинна відбутись через два тижні!

Перший збір коштів для Максима був організований для покриття витрат на молекулярні тести пухлини. Сьогодні ми повинні зібрати гроші, щоб дати йому можливість врятувати життя. Максим мав розпочати нове життя у Польщі. Це не спрацювало - його настигла недуга, яка прикувала до ліжка і забрала всю радість його підліткового життя.

За словами Світлани Бебешко, з якою "Звістці" вдалось щойно поспілкуватись, для проведення операції, яка може врятувати Максиму життя, потрібно 40 тисяч євро, які потрібно зібрати до 5 серпня.

Редакція видання звертається до усіх небайдужих допомогти в порятунку життя борщів'янина Максима Бебешка.


"Сьогодні очі мого сина не світяться. Він щодня бореться з болем і жахливим усвідомленням того, що його життя змінилося безповоротно", - каже мати.

Все почалося в листопаді 2019 року. Саме тоді у Максима почала боліти голова. Спочатку болі були сильними, але спорадичними. Лікарі клініки казали давати йому знеболюючі, але з кожним днем ситуація ставала все складнішою.

"Ці мігрені ставали все сильнішими. Він відчував, що голова лопається зсередини. Потім з'явилася блювота і поступове погіршення зору". Через деякий час біль змушував страждати цілий день. Через біль син блював увесь час. Він, хоч і був такий великий, кричав від болю ... Коли я побачила його сльози, я зрозуміла, що треба діяти.

Тоді все відбулося швидко. Виїзд до лікарні у Вроцлаві, де Максиму було проведено КТ, а потім МРТ. Новина про те, що у Максима пухлина мозку та гідроцефалія. Я почала шукати лікарню, де лікарі будуть робити операцію. На жаль, час був не сприятливим. Це був кінець року, Різдво
», - згадує мама.


Операція була призначена на 18 січня. На жаль - операція закінчилося невдачею. Медики почали оперувати голову Максиму і сказали, що пухлину не можна видалити. Що будь-яке втручання небезпечне і може призвести до непоправної шкоди. Вони брали лише зразки для гістопатологічного дослідження, і процедура була завершена.

Коли пухлина притискалася до гіпофіза, у Максима почалися проблеми з гормональним балансом. Він потрапив в ендокринологічне відділення, де провів майже місяць. Тоді нам прийшли результати досліджень взятого фрагменту пухлини.

"Медична рада прийшла повідомити мене, що це пухлина третього ступеня - анапластична астроцитома. Сказали, що знадобиться хіміотерапія та променева терапія. Лікарі також запропонували шукати нейрохірурга, який погодиться видалити пухлину. Після цих слів майже відразу я сіла у поїзд і кинулася до Варшави, до одного з найкращих фахівців країни.

Хоча у мене не була призначена зустріч, я зайшла до кабінету і на колінах просила його погодитися взятись за лікування моєї дитини. Напевно, Бог наглядав за мною, бо виявилося, що в графіку лікаря є вільний час і через тиждень мій син опинився на операційному столі
».

Операція зайняла 6 довгих годин, і хірурги не змогли повністю видалити пухлину. Ризик був занадто великий. Найголовніше, однак, було те, що вона значно зменшилася. Хоча не обійшлося без ускладнень.

Будучи ще в реанімації, у Максима почались судоми. Виявилося, що необхідна ще одна операція. Під час неї лікарі поставили йому клапан, щоб викачувати зайву рідину з голови. Максим одужував майже три тижні. Незадовго до виписки надійшла абсолютно нова інформація щодо пухлини.

"Останні дослідження показали, що це астроцитома волосяних клітин. Пухлина, яку не лікують ні хіміотерапією, ні променевою терапією. Лікарі сказали, що потрібно просто спостерігати, як вона поводиться. Після операції Максим повністю змінився. У нього сильні перепади настрою. З ним відбувається щось погане, він дуже погано бачить, є проблеми з пам’яттю, жахливі болі в шлунку, ми отримали два абсолютно різних діагнози і витратили багато дорогоцінного часу ...

Зараз те, що показав магнітний резонанс, змусило кров застигнути у жилах. Пухлина величезна, вона постійно зростає і якщо ми не зупинимо її ріст, вона вб’є мою дитину!

Єдиним порятунком є операція в Тюбінгені, проведена якомога швидше. На мою дитину чекають лікарі, які зроблять операцію! Є одна умова - ми повинні потрапити туди протягом 2 тижнів, тобто на початку серпня!

Ми знову просимо вас про допомогу!
"

Переказати кошти на порятунок Максима можна на банківський рахунок сестри Світлани:

4149499124918549

ПриватБанк

Бебешко Світлана Петрівна


Крім того, збір проводиться на польському благодійному ресурсі Siepomaga

Переглядів: 8073


Коментарі

Имя *:
Email *:
Код *: