Головна » 2017 » Березень » 16 » Путч в Борщівській райраді: заради посад борщівські політики йдуть на підробку документів?

Путч в Борщівській райраді: заради посад борщівські політики йдуть на підробку документів?

23.04.2024
Автор: Sashko
Коментарі: 14
Переглядів: 3380
Більшість пересічних мешканців Борщівщини навіть не здогадуються, що в стінах державних установ вирують пристрасті на манір Верховної Ради, коли основні питання життєдіяльності міста та району вирішуються не в сесійній залі, а в кулуарах і за глухо зачиненими дверима партійних офісів і владних кабінетів.

І якщо ще донедавна основні політичні баталії точились в стінах міської ради Борщева, то кілька днів тому в епіцентрі подій опинились депутати уже районної ради.

Почалось усе з голосування щодо підтримки торгівельної блокади. Суперечки та політичні дебати розгорнулись після того, як виявилось, що існує два варіанти звернення, напрацьовані депутатом фракції "УКРОП" Володимиром Яблонькою та головою райдержадміністрації Людмилою Юзьків. І хоча якихось принципових розбіжностей між зверненнями не було, все ж політичні мотиви взяли гору над здоровим глуздом і замість того, щоб проголосувати питання за кілька хвилин, депутати вирішили повправлятись в словоблудстві і піарі. В кінцевому результаті був проголосований текст звернення саме "укропівця" Яблоньки, який першим вніс своє звернення.

А далі було саме цікаве - вибори нового голови райради. Кілька місяців тому відмовившись від мандату Борщівської міської ради, щоб, швидше за все, отримати обіцяну посаду голови районної ради, Петро Малинник був впевнений в тому, що його кандидатуру підтримають не тільки однопартійці з "Батьківщини", а й інші політичні партнери, а в першу чергу "Свобода". Але події останніх тижнів явно вказують на те, що дружба між цими двома політсилами якщо не завершилась повним крахом, то точно не настільки міцна, як раніше.

Так от, усе відійшло на задній план, коли заступник голови райради Андрій Русенко заявив на весь зал про підроблення однопартійцями Ореста Яреми офіційних документів, а саме звернення депутатів щодо скликання сесії райради 10 березня. Як стало зрозуміло з виступу, в бажанні провести сесію швидше, щоб "протягнути" на посаду Петра Малинника, лідер "Батьківщини" надав сфальшовану заяву від групи депутатів, які в реальності не підписувались під цим зверненням. Для Яреми та Ко усе це може обернутись чималими проблемами, якщо правоохоронці підтвердять підробку документів. Тим більше, що подібні маніпуляції з чужими підписами можуть позначитись і на репутації самих "підписантів".

На скриньку редакції надійшла скан-копія цієї скандальної заяви з 15 підписами діючих депутатів. Серед прізвищ депутатів, які підтримали чи можливо просто стали жертвами цієї хитрої і підступної гри, виявились прізвища директора борщівської школи Івана Крохмалюка, священослужителя з Більче-Золотого Петра Міськіва, лікаря Володимира Напастюка та навіть заступника борщівського мера і депутата-свободівця Андрія Чокана.

(клікнути, щоб збільшити зображення)




В кінцевому результаті вибори відбулись, але ні Петро Малинник, який так необдумано склав мандат депутата Борщівської міської ради, щоб загрузнути в якихось політичних скандалах, ні Андрій Русенко, не отримали більшості голосів депутатів.

Кілька годин розглядали різноманітні бюджетні питання, "накинули" кошти на апарат райради, могли б ще працювати довго і нудно, якби не питання щодо звіту керівника ЦПМСД Ширінової Г.М. яка є в.о. головного лікаря цієї установи. Коли їй почали ставити деякі незручні питання про зловживання із бюджетними коштами, фракція "Батьківщини" несподівано залишивши залу, зруйнувала кворум. Після цього сесія була закрита.

Між іншим, саме в цей день депутати повинні були розглянути ще парочку важливих питань: щодо продовження контракту з головним лікарем Борщівської ЦРКЛ Олегом Прокоповичем та передачі ряду комунальних установ та майна у власність новостворених ОТГ.



Переглядів: 3380


Коментарі

0
14 Щаслива   [Материал]
Хочу спитати Ярему. Ти що всіх маєш за дурних? А ти сам скілько набрав землі на себе і родичів? А ще тобі Федорчук я...ці відорве шо Прокопович лишився. Йди вступися ти вже всім надоїв і забирай колгоспника Кобилянського та красномордого чопика зі всіма юльколизами

0
13 Юзько   [Материал]
Ярема-це Борщівський Ленін,поки Ми його не декомунізуємо-доти не буде в громаді порядку!Йому вже пора на пенсію,думаю він вже досить накрав на безбідне існування.

0
12 Роман   [Материал]
А шо хтіти в Рапушняка, вибір у нього не великий: або дружити з владою і мати хоч щось, або йти в опизицію і залишитись при своїх інтересах.

0
11 Остап   [Материал]
А чому Андрійко Ратушняк не запропонував внести питання про блокаду першим чи хтось з його депутатів? Чи вони з Яремою вже в одній спілці? Де гроші - там і дружба?

0
10 Марія   [Материал]
Ярема, та досить вже людей дурити і мати їх за останніх дурнів. Брехати за роки ти файно навчився, тут ніц не скажеш. А може ти ще балакав з депутатами, шоб проголосували за кандидата на головного лікаря - того, котрий родич вашого покровителя ?


1 2 3 »
Имя *:
Email *:
Код *: