Головна » 2020 » Вересень » 17 » Роман Домітрак: "Саме за нашими дітьми - майбутнє"

Роман Домітрак: "Саме за нашими дітьми - майбутнє"

25.04.2024
Автор: Sashko
Коментарі: 1
Переглядів: 3330
- Пане Романе, сьогодні ваша громадська організація “Рідна Борщівщина”, без перебільшення, є флагманом в громадській діяльності в Борщівському районі. Скажіть, звідки стільки сил, часу і натхнення?

- Відверто, часом буває важко фізично і навіть психологічно, оскільки праця в громадському секторі потребує дуже багато часу. Врахуйте, що є ще основна робота та бізнес, депутатська діяльність, а також сімя, без якої я не уявляю, як би з усім цим впорався. Тому доводиться крутитися, як білка в колесі, аби всюди встигати. Хоча і нарікати гріх, особливо, якщо врахувати що за два останніх роки ми зуміли створити класну організацію, реалізували чимало класних ідей та проектів, які приносять задоволення і користь для мешканців нашого міста і сіл.

- А як рідні ставляться до того, що стільки часу приділяєте громадській роботі?

Тут усе чудово. Дружина Наталя розуміє і часто допомагає, а доньки Софія та Віталіна взагалі є моїм натхненням в громадській діяльності, бо розумію, що саме за нашими дітьми - майбутнє. Ми ж і організацію створили саме для того, щоби культивувати здоровий спосіб життя, щоб стимулювати молодь займатись спортом, берегти природу і не перейматись різного роду дурницями. Щось у цьому напрямку вже вдалось реалізувати, ще більше готуємось зробити.


- Приємно, що молоді люди розуміють такі речі. А як справи на депутатській ниві?

- Розумієте, моя депутатська робота та громадська діяльність дуже пов’язані. Саме завдяки депутатству вдається деякі процеси контролювати, на щось впливати, щоби місто розвивалось, щоби відбувався якийсь рух в бік покращення, а не застою. Часто зі своїми проблемами і бідами звертаються люди, котрим також вдається допомогти. Ясна річ, що не все і відразу вдаєтся, але хіба це привід не працювати заради чось хорошого?

- “Рідна Борщівщина” нині є одним з лідерів першости Тернопільської області, а на матчі в Борщеві приходять сотні вболівальників. Важко добитись таких результатів? І якщо не секрет: чи дорого обходиться утримання команди?

- Хороше запитання. Якщо чесно, то разом з однодумцями довго виношували ідею створення команди, бо хотіли, щоби і в Борщеві відбувалися матчі за участю найсильніших команд області. Пам’ятаю часи, коли на нашому стадіоні не було де яблуку впасти, а трибуни шалено вболівали за наших футболістів. Щось подібне захотілося повернути, щоб містяни і жителі району знову могли хоч раз у тиждень відпочити в хорошій компанії вболівальників, а заодно насолодилися класною грою. Чи дорого утримувати клуб? Скажу чесно, що так. Але, знаєте, я уже звик, що якщо бізнес приносить якісь прибутки, то потрібно хоч частину вкладати в ту саму громадську діяльність, спорт чи розвиток молоді. Без цього ніяк, бо тут я народився, тут живу і буду жити. Як кажуть, де народився, там і згодився.

- Які плани на майбутнє, що хочете зробити для Борщівського району?

- Планів реально немало, але, як розумієте самі, багато коректив вносить сьогоднішня ситуація з пандемією. Якщо, дасть Бог, усе нормалізується, дуже хочемо і обов’язково створимо щось на кшталт футбольної академії для найменших футболістів, щоби наші дітлахи змалечку долучались до спорту, і в нашому краї виховувались майбутні зірки футболу. Також плануємо відкрити секцію кікбоксингу. Для цього залучимо першокласних тренерів, створимо усі умови, щоби юні спортсмени тренувались не в обшарпаних залах, а на хороших рингах, з якісним інвентарем.

У планах - проведення спортивного фестивалю, до участи в якому запросимо дітей з усього Борщівського краю, проведемо турнір з вільної боротьби пам’яти відомого тренера Віктора Монця. Що стосується соціальних проєктів, то в цьому напрямку також ведуться роботи, і вже в скорому майбутньому розпочнемо реалізацію деяких цікавих і нагальних ідей.

- На цій оптимістичній ноті закінчуємо наше спілкування з Романом Домітраком. Побажаємо успіху йому та його організацій “Рідна Борщівщина”. А заодно - не зупинятись на досягнутому, щоби наші з вами діти ставали здоровішими, а Борщівських край процвітав.

Джерело: Газета "Галицький вісник плюс"
Переглядів: 3330


Коментарі

0
1 Орест Ярема   [Материал]
Ліпше би ти Ромку не ліз в будову і на державні гроші бо одне лічеш друге калічеш а займався свойов громадскою організацією. Горе будівельник

Имя *:
Email *:
Код *: