Головна » 2018 » Серпень » 31 » Саботаж чи знущання над рідними померлого Володимира Яворського?

Саботаж чи знущання над рідними померлого Володимира Яворського?

27.04.2024
Автор: Sashko
Коментарі: 0
Переглядів: 1935
29 серпня відбулося чергове судове засідання у справі смерті відомого борщівського волонтера та активіста Володимира Яворського. Дійство, яке вкотре підтвердило побоювання рідних та близьких Володимира стосовно упередженості слідства, завершилось знову скасуванням постанови слідчого про закриття справи.

Що цікаво, слідчий Володимир Спольський, котрий займається розслідуванням цієї резонансної і для багатьої знакової справи, виносить постанову про закриття кримінального провадження ще 23 липня. Згідно з вимогами ч. 6 ст. 284 КПК прокурор протягом 20 днів з моменту отримання копії постанови має право її скасувати у зв’язку з незаконністю чи необгрунтованістю.

І прокурор її дійсно скасовує 28 серпня, за день до розгляду справи в суді. Невже слідчому знадобилось кілька тижнів, щоб направити копію документу в прокуратуру? Тобто, минає майже удвічі більший, ніж дозволено законом термін. Невже це тільки елемент якоїсь безжальної гри і знущання над рідними Володимира Яворського, які хочуть домогтись справедливості?

Хочеться нагадати, що майже 7 місяців тому головний прокурор Борщівщини Михайло Носовський так само за день до судового розгляду скасував постанову все того ж слідчого та фактично вказав на те, що слідство виконано з грубими порушеннями та безвідповідально.

До слова, підтримати сімейство Яворських прийшли депутати-свободівці різних рівнів та керівник обласної "Свободи" Олег Сиротюк. Побратими та друзі висловили щире здивування та обурення діями слідчих органів та вказали на неприпустимість подальшого знущання над рідними померлого Володимира Яворського.



Переглядів: 1935


Коментарі

Имя *:
Email *:
Код *: