Головна » 2020 » Червень » 15 » Село Монастирок на Борщівщині – місце особливої енергетики

Село Монастирок на Борщівщині – місце особливої енергетики

29.03.2024
Автор: Sashko
Коментарі: 0
Переглядів: 1534
Із послабленням карантину на Тернопільщині почав розвиватися внутрішній туризм. Серед популярних місць – Монастирок, Борщівського району. Там можна побачити дохристиянський камінь, печерний храм та панораму річки Серет. Наша знімальна група вже відвідала ці місця.

Монастирок, що у Борщівському районі Тернопільської області – невеличке село, віддалене від цивілізації. Щороку сюди з’їжджаються туристи зі всієї України, щоб побачити навколишню красу. Дохристиянський печерний храм – перша оглядова пам’ятка. Розповідають, що саме сюди люди приходять, щоб знайти гармонію з собою, обдумати майбутнє.

Начальник управління туризму Тернопільської ОДА Ростислав Яцків розповів, що саме в місцевому печерному храмі є єдиний образ, на якому Ісус Христос із закритими очима.

Природний вхід до печери знаходиться між кам’яними брилами. Історики розповідають, що його заснували ще у IX столітті. Всередині все дуже просто: ніші культового призначення, столики зі скриньками для свічок, ікони та квіти. Біля храму – величезний жертовний камінь з заглибленням у вигляді хреста. Це кам’яна брила діаметром 4 метри 65 сантиметрів. Тільки уявіть – тут досі стоїть вода червоного кольору, бо саме на цьому місці здійснювали обряди жертвоприношення в дохристиянські часи. Ростислав Яцків зауважує, потім його вирішили освятити, вирізавши на ньому великий хрест.

За 20 метрів від цих туристичних принад знаходиться новий дерев’яний храм –Воздвиження Чесного Хреста , який нещодавно відбудували.


Окремої уваги в Монастирку заслуговує панорама річки Серет. Вигляд там відкривається неймовірний. А з висоти пташиного польоту локація виглядає, як з 3D фільму. Це однозначно місце сили та енергії. Екскурсоводи застерігають: будучи там, будьте обережні. Адже в цьому місці поєднуються природа, велика сакральна пам’ятка. Кажуть, там відчувається магічна сила.

Додамо, в обласному управлінні туризму зізнаються, зараз ситуація в галузі не найкраща, але карантин дає можливість пропагувати та розвивати внутрішній туризм.

Тож, сміливо можете подорожувати Тернопільською областю, відкривати для себе нові куточки та отримувати нові враження.

Переглядів: 1534


Коментарі

Имя *:
Email *:
Код *: