Головна » 2017 » Березень » 4 » Сесія Борщівської міської ради. Частина 1: примарне майбутнє коаліції, бюджет і землі цукрового заводу

Сесія Борщівської міської ради. Частина 1: примарне майбутнє коаліції, бюджет і землі цукрового заводу

29.03.2024
Автор: Sashko
Коментарі: 1
Переглядів: 2411
2 березня відбулась третя сесія міської ради, під час якої народні обранці повинні були розглянути більше 120 питань порядку денного. Сесія могла б затягнутись до вечора, якби не рішення депутатів провести два пленарні засідання, щоб земельні питання, яких майже сотня, розглянути уже 7 березня.

Спочатку депутати затвердили регламент міської ради, заслухали звіт про виконання міського бюджету за минулий рік, проголосували за парочку програм і плавно перейшли до питання внесення змін до міського бюджету на 2017 рік.

Голова бюджетної комісії Володимир Дуплавий, очільник "ДемАльянсу", фахово представив присутнім депутатам позицію комісії та основні пункти змін, виділивши гроші на кілька міських вулиць, вікна для сільських шкіл та більше 400 тисяч гривень на ремонт Народного дому. Саме довкола останнього і розгорнулись емоційні дискусії, виступи присутніх депутатів та керівника музею. За пропозицією Володимира Дуплавого, спочатку міська влада повинна підготувати повний пакет документів і відповісти на запитання, кому належить будівля Народного дому і хто повинен фінансувати його утримання.

Згодом керівництвом міської ради була подана пропозиція ще на кілька чоловік збільшити чисельність власного штату. І хоча деякі депутати були здивовані непомірними апетитами чиновників, пропозиція була підтримана. Тепер платникам податків доведеться додатково утримувати ще кількох службовців.

На цьому все могло б і закінчитись, якби не питання землі Борщівського цукрового заводу, яке фактично розділило депутатів на дві фракції і підтвердило відсутність дієвої коаліції.

Спочатку міський голова Іван Кобилянський намагався переконати депутатів, що оренда землі цукрового заводу новоявленим інвестором принесе блага громаді і величезні прибутки. Після того, як слово взяв голова земельної комісії, депутат від партії "Свобода" - Микола Саламаха, стало зрозуміло, що в цій ситуації не все так однозначно. Виявляється, якщо депутати віддадуть землю цукрового заводу інвестору, який навіть на сесію не спромігся приїхати і якого депутати ніколи не бачили, тоді на долі підприємства можна ставити хрест, а заодно і на боротьбі активістів за можливість запустити завод.

Емоційним і в той самий час дуже влучним у своїх висловах був керівник агротехнічного коледжу і депутат від "БПП" Ярослав Козій, який відверто заявив, що свого часу був ледь не єдиним з керівників району, хто намагався захистити завод від знищення. Виступали і самі активісти та колишні працівники підприємства, які чітко вказали на той факт, що на сьогоднішній день завод реально запустити і що наявне обладання може працювати.

Для багатьох незрозумілою і дивною виявилась позиція депутата Івана Павлюка, представника "Батьківщини", який потрапив в число народних обранців саме завдяки підтримці виборців з селища цукровиків. Ледь не з криками і звинуваченнями в бік активістів він заявив, що ніякого майбутнього у заводу немає і його в будь-якому випадку поріжуть на металобрухт.

Голосування усе розставило по своїх місцях. За поділ землі на 3 ділянки, на найбільшу з яких якраз претендує невідомий інвестор, проголосували голова Іван Кобилянський, а також 8 депутатів міської ради, серед яких усі присутні депутати "Батьківщини" та 2 депутатів від "Самопомочі". Фактично проти знищення підприємства і за можливість активістів продовжити боротьбу за завод проголосували одностайно фракції "Свободи" та "ДемАльянсу", а також один депутат від "Народного контролю". Також утриматись від голосування за одне з самих скандальних питань вирішили депутати "БПП", "радикали Ляшка" та троє представників "Самопомочі", які своїм рішенням пішли проти волі партійного шефа Чугаєвського.

Між іншим, голосування лідера "Самопомочі" Володимира Чугаєвського дають зрозуміти, що він готовий до останнього підтримувати позицію голови Івана Кобилянського, навіть якщо така підтримка суперечить партійній лінії та позиції інших депутатів його партії.

Підсумовуючи результати першого засідання, можна сказати, що на горизонті вимальовується утворення нової коаліції, але на цей раз вона може бути далеко не промерська. Також можна сказати, що борщівські депутати стали більш самостійними в своїх рішеннях і почали хоча б трішки опиратись на інтереси громади.

Далі буде...





Переглядів: 2411


Коментарі

0
1 Олександр   [Материал]
Борщів вирішив погратись у міні-верховну раду - партії, коаліції, фракції. Шановні - у вас за деревами лісу не видно. Ага, давайте ще будемо рятувати тонучий титанік, тим більше він уже не наш. Раніше треба було. А хто там провідник рятівників ? Не здогадаєтесь - сам бувший капітан Титаніка. Отакої.

Имя *:
Email *:
Код *: