Головна » 2019 » Червень » 26 » Сесія Борщівської міської ради: словесні перепалки і демарш депутатів

Сесія Борщівської міської ради: словесні перепалки і демарш депутатів

19.04.2024
Автор: Sashko
Коментарі: 0
Переглядів: 1900
Сесія Борщівської міської ради, яка відбулась учора, обіцяла бути не надто тривалою, адже на розгляд депутатів виносилось лише кілька питань. Каменем спотикання стало рішення про зміни до бюджету.

Напередодні бюджетна комісія зібралась і прийняла рішення щодо розподілу перевиконання бюджету в розмірі близько 730 тис. грн. Члени комісії, під головуванням Володимира Дуплавого, прийняли зважене й відповідальне рішення, яким, зокрема, передбачили виділення трансфертів для районної ради в розмірі 220 тис. на безкоштовні ліки та інсулін та 335 тис. грн на співфінансування проекту утеплення корпусів лікарні. У проекті, який підтримував виконавчий комітет, виділення коштів на лікарню не було передбачено. Це й стало каменем спотикання між депутатами. Головуючий Іван Кобилянський поінформував, що напередодні в РДА відбулася нарада голови РДА Людмили Юзьків з керівниками голів ОТГ щодо виділення коштів на співфінансування проекту, яким можна залучити додатково на потреби лікарні 3,5 млн. грн., але наполягав на тому, що районна рада обіцяла виділити разом із сільскими радами 650 тис. грн. і тому сума, яку запропонувала виділити на співфінасування бюджетна комісія є занадто великою.

Андрій Русенко, котрий був присутній на сесії, уточнив, що в районну раду вже надійшов трансферт на суму 100 тис. грн. від Бурдяківської сільської ради та очікується 50 тис. грн. від Сков'ятинської сільської ради. Разом із 350 тис. грн загальна сума складе півмільйона гривень. Тому, на думку представника ВО "Свобода", сума, яку запропонувала бюджетна комісія, є правильною, а саме рішення - виправданим.

Але в цій непростій ситуації верх почали брати передвиборчі популістські інтереси. Секретар міської ради Володимир Чугаєвський запропонував додатково розділити 475 тис. грн, які були зарезервовані для ремонту Народного Дому. Голова бюджетної комісії Володимир Дуплавий цілком слушно зауважив, що дане питання мало б спочатку пройти обговорення в комісії, а не вирішуватися спонтанно на сесії і наполягав на тому проекті, котрий подала бюджетна комісія. Його підтримав представник фракції "Європейська Солідарність" Ярослав Козій. Оскільки рішення комісії напередодні було одноголосним, то депутати міської ради за наполяганням голови комісії пішли на досить рідкісний крок - процедурне питання голосували в поіменному режимі. Навіть незважаючи на це, очевидно, розраховуючи, що результати голосування не будуть оприлюднені, проект бюджетної комісії не підтримали депутати із фракції "Самопоміч".

Розуміючи, що жодного конструктивного рішення після таких голосувань прийнято не буде, ряд депутатів влаштували демарш та покинули сесійну залу. Після цього у голови міської ради Івана Кобилянського не залишилось іншого вибору, як закрити сесію.



Фото: БМР
Переглядів: 1900


Коментарі

Имя *:
Email *:
Код *: