Головна » 2017 » Червень » 30 » Сесія Борщівської міськради: підприємці громади стали заручниками політиків?

Сесія Борщівської міськради: підприємці громади стали заручниками політиків?

19.03.2024
Автор: Sashko
Коментарі: 0
Переглядів: 2957
Сьогоднішня сесія Борщівської міської ради просто не могла пройти спокійно і тихо. Особливо, якщо врахувати останні рішення міського виконкому та резонанс довкола скандальних рішень борщівської влади, окремі представники якої, схоже на те, втратили зв'язок з реальністю.

Коли на сесію прийшов добрий десяток громадян міста, стало зрозуміло, що усе це не просто так. Виявляється, людей у телефонному режимі запросили на сесію представники провладних партій міста, швидше за все, банально боячись, щоб депутати не притягнули керівництво міської ради до відповіді за безконтрольну роздачу більше сотні дозволів на кіоски.

І хоча на початку засідання ситуація складалась на користь владної команди ("Батьківщина" та "Самопоміч",-ред.) і виступ Ореста Яреми, який емоційно цитував Юрія Луценка і порівнював сучасних підприємців з воїнами АТО, міг би вразити кожного присутнього, невдовзі настало гірке розчарування. Як ми уже писали, представники борщівської міської ради навідріз відмовляються публікувати рішення останнього виконкому зі списком людей, яким погодили розміщення тимчасових споруд торгового призначення. Саме цей факт обурив присутніх депутатів та деяких підприємців, які відверто дивувались, чому ця інформація тримається ледь не в таємниці і чому влада міста не може повідомити, кому дали "добро".

Варто підкреслити, що результати поіменного голосування сьогоднішньої сесії з'явились на сайті міської ради через якихось 2 години, а от рішення виконкому не оприлюднюються уже більше тижня. Невже від громадськості Борщева щось намагаються приховати?

А в кулуарах самі депутати не приховують, що справді ласі місця під кіоски дістались найближчому оточенню керівництва міської ради, в той самий час, коли пересічним мешканцям громади віддали місця на периферії, куди потенційний покупець навряд чи дістанеться. Зрозумівши, що заклик прийти на сесію став лишень елементом чиєїсь хитрої гри і що питання кіосків навіть немає в порядку денному сесії, люди тихо і мирно розійшлись, пропустивши багато цікавого і навіть комічного.



А далі дійсно було дуже цікаво спостерігати за тим, як представники політичних партій, які щойно розпинались в любові до підприємців та ледь не клялись у підтримці малого бізнесу, фактично обернулись до цих самих підприємців задом і відверто продемонстрували, що інтереси пересічних бізнесменів для них далеко не на першому місці. Коли члени бюджетної комісії Володимир Дуплавий та Христина Яворська виступили з пропозицію знизити ставки єдиного податку з 20 до 15%, як це зробили в багатьох інших містах України і завдяки чому більше трьох сотень підприємців Борщівської громади змогли б заощадити майже дві сотні гривень на місяць, члени партії "Батьківщина" та більшість "Самопомочі" вирішили не підтримувати цю пропозицію.

В кінцевому результаті ті, хто отримує хорошу зарплатню і премії з податків цих самих підприємців, провалили голосування за зниження ставки податку.



Здавалося б, на цьому уже можна було і закривати пленарне засідання, але народні обранці не бажали мирно розходитись. Тим більше, що попереду було питання створення місцевої пожежної команди.

Представники міської ради вперто намагались переконати присутніх депутатів, що місту не потрібна власна пожежна команда і це зайве використання грошей. Цілком логічно на усе це відреагував Ярослав Козій, який ледь не криком намагався переконати голову громади Івана Кобилянського та секретаря ради Володимира Чугаєвського, що вони помиляються і безпека мешканців громади понад усе. В кінцевому результаті єдиним, хто не підтримав проект рішення про створення місцевої пожежної команди став головний "самопомічець" Борщівщини Володимир Чугаєвський.



Далі буде...
Переглядів: 2957


Коментарі

Имя *:
Email *:
Код *: