Головна » 2018 » Вересень » 11 » Сестра загиблого Героя з Борщівщини Аліна Григоришин стала переможницею конкурсу, організованого американським товариством

Сестра загиблого Героя з Борщівщини Аліна Григоришин стала переможницею конкурсу, організованого американським товариством

25.04.2024
Автор: Sashko
Коментарі: 0
Переглядів: 3896
Наукове товариство імені Шевченка в США ще весною анонсувало нову спеціальну стипендійну програму, розраховану на підтримку талановитих та перспективних українських студентів, які втратили рідних під час Євромайдану та війни на сході України або мають статус внутрішньо переміщених осіб. І от нещодавно Cтипендійний комітет визначив імена 10 переможців, які протягом року будуть отримувати спеціальну стипендію.

Стипендійна програма Наукового товариства імені Шевченка в США ставить собі за мету допомогти талановитим молодим людям подолати їх життєві труднощі заради майбутньої перспективи, можливостей та професійної реалізації.

Передбачено надання 10 стипендій на конкурсній основі. Переможці отримають стипендію в сумі $2000 (~55,500 грн.) протягом одного навчального року. За умовами конкурсу передбачено проміжну та фінальну звітність про академічні успіхи стипендіата. Після проміжного звіту Наукове товариство імені Шевченка в США залишає за собою право переглянути питання подальшої виплати стипендії.

Ось враження Олеся Федорука, член комітету відбору:

Неможливо передати словами, наскільки красива і талановита ця молодь, мотивована і сильна духом, патріотично заряджена, сповнена віри в майбутнє, з усвідомленням своєї місії, з бажанням працювати для країни і змінювати її. Віком від 17-ти до 22-х. Ці молоді люди вже сповна пізнали горе і поневіряння. Неймовірна енергія струменіла від цих людей і передавалася нам. Енергія, помножена на бажання вчитися, здобувати знання, оволодівати ними і йти далі.

Приємно, що до числа тих, кому вдалось вибороти перемогу у престижному конкурсі, організованому Науковим товариством імені Шевченка в Сполучених Штатах Америки, потрапила молодша сестричка загиблого у боях за рідну українську землю Михайла Григоришина - Аліна.

Сьогодні Аліна навчається на другому курсі Львівського національного університету імені Івана Франка на юридичному факультеті.

Нагадаємо, Михайло Григоришин, славетний уродженець Борщівщини, загинув поблизу Чорнухиного 31 січня 2015. Брату Аліни було лишень 24 роки.
Переглядів: 3896


Коментарі

Имя *:
Email *:
Код *: