Школяр з Борщівщини переміг у Всеукраїнському конкурсі учнівської молоді
Учень Циганської ЗОШ І-ІІІ ім.Івана Франка Винник Вадим став одним із переможців Конкурсу «Український борщ – національний бренд кулінарної культури». Зокрема, Вадим переміг у номінації «Кращий респондент», взявши інтерв'ю у своєї мами.
Загалом же, одинадцять школярів з Тернопільщини здобули перемоги у різноманітних номінаціях конкурсу, організованого з ініціативи Комунального позашкільного закладу «Київська Мала академія наук учнівської молоді», за підтримки Національної спілки краєзнавців України, Українського державного центру туризму і краєзнавства учнівської молоді, Національного музею історії України.
Переможців визначено у номінаціях: «Кращий респондент», «Борщ надихає…», «Борщ у родинному колі», «Ведучі кулінарного ток-шоу», повідомляє Тернопільський обласний комунальний центр туризму, краєзнавства, спорту та екскурсій.
– Найкращий борщ той, що згуртував навколо себе всю родину. Завдяки конкурсу учні не тільки дізналися цікаву етнографічну інформацію, а й навчилися разом із старшими родичами готувати борщ, чим забезпечили спадкоємність української кулінарної традиції, бо передадуть засвоєні рецепти своїм дітям, – йдеться в повідомленні.
Конкурс «Український борщ – національний бренд кулінарної культури» проводиться з метою популяризації нематеріальної культурної спадщини України, зокрема національної кухні через знайомство з її кулінарними традиціями.
Загалом же, одинадцять школярів з Тернопільщини здобули перемоги у різноманітних номінаціях конкурсу, організованого з ініціативи Комунального позашкільного закладу «Київська Мала академія наук учнівської молоді», за підтримки Національної спілки краєзнавців України, Українського державного центру туризму і краєзнавства учнівської молоді, Національного музею історії України.
Переможців визначено у номінаціях: «Кращий респондент», «Борщ надихає…», «Борщ у родинному колі», «Ведучі кулінарного ток-шоу», повідомляє Тернопільський обласний комунальний центр туризму, краєзнавства, спорту та екскурсій.
– Найкращий борщ той, що згуртував навколо себе всю родину. Завдяки конкурсу учні не тільки дізналися цікаву етнографічну інформацію, а й навчилися разом із старшими родичами готувати борщ, чим забезпечили спадкоємність української кулінарної традиції, бо передадуть засвоєні рецепти своїм дітям, – йдеться в повідомленні.
Конкурс «Український борщ – національний бренд кулінарної культури» проводиться з метою популяризації нематеріальної культурної спадщини України, зокрема національної кухні через знайомство з її кулінарними традиціями.