Головна » 2019 » Липень » 18 » Школярі з Борщева захищали честь області на Дніпропетровщині

Школярі з Борщева захищали честь області на Дніпропетровщині

25.04.2024
Автор: Sashko
Коментарі: 0
Переглядів: 1294
Вдалий виступ на Всеукраїнському етапі Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура») рою «Січові стрільці».

З 3 по 14 липня відбувся ІІІ (Всеукраїнський ) етап дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура»), який проходив у Дніпропетровській області на базі дитячого центру соціальної реабілітації «Перлина Придніпровʼя» с. Орлівщина Новомосковського району. У грі взяли участь 26 команд з 24 областей України та м. Київ. Серед головних цьогорічних нововведень - зміна віку учасників. Тепер у другому етапі змагань брали участь діти віком від 15 до 17 років. А також до участі залучили зовсім молодих патріотів від 11 років. Цього року Тернопільську область у ІІІ етапі гри представляв переможець обласного етапу – рій «Січові стрільці» Борщівського НВК «ЗНЗ І-ІІІ ст.№3-гімназія ім. Романа Андріяшика», на чолі з керівниками - Сорокотягою Оксаною та Дубиняк Іванною. Юні нащадки козацького роду змагалися у 9-ти конкурсах (фізична, саперна та стройова підготовки, метання гранати, стрільба, смуга перешкод, пластун, відун та таборування). За підсумками змагальної частини «Січові стрільці» посіли ІіІ місце у змаганні «Стрільба з пневматичної зброї», ІІ місце у фізичній підготовці. Також стали найкращими у підтягуванні на перекладині - Сорокотяга Михайло, неповне збирання-розбирання АК-74 - Осадчук Юлія та Загдай Олег.

Кожен ранок джур розпочинався з ранкової руханки, вранішнього кола, виконання славня України та підняття прапору гри "Джура". Програма проведення була досить різноманітною. Окрім обов'язкової конкурсної програми проводилася екскурсійна робота ( на острів Хортиця, історичний музей ім. Д.І. Яворницького та музей «Громадянський подвиг Дніпропетровщини в подіях АТО»( найбільше емоцій викликав перегляд короткометражного документального панорамного відеофільму про АТО(це єдина зала в Україні, де глядачі сідають на майданчик в середині залу і мають можливість спостерігати за трансляцію на всі 360')), тренінги (неформальне лідерство, надання першої долікарської допомоги, тактична медицина, індивідуальна підготовка поводження зі зброєю, тактика захисту табору тощо), зустріч з ветеранами АТО та госпітальєрами, представлення діяльності ДСНС, турніри (дебати, УПА - відповідь нескореного народу, криївки тощо), виїзд до 93-ї окремої механізованої бригади та Новомосковського полігону, де проводилися навчальні вишколи :стрільба з АК, збірка та розбірка автомата,спорядження магазину набоями, тактична медицина (теорія та практика), гутірки, вечірні ватри, лазертаг.

Урочисте закриття та нагородження учасників ІІІ етапу гри "Джура" відбувалося у місті Дніпрі. Урочистою ходою джури пройшлися центральною вулицею міста до парку, де розміщено найбільший пам'ятник Тарасу Шевченку в Україні, висотою 17 метрів.

Переможці отримали нагороди, а кожен учасник відзначки з символікою гри.











Переглядів: 1294


Коментарі

Имя *:
Email *:
Код *: