Головна » 2018 » Грудень » 12 » Школярка з Борщева стала однією з кращих на обласному етапі XІХ Міжнародного конкурсу з української мови ім. Петра Яцика

Школярка з Борщева стала однією з кращих на обласному етапі XІХ Міжнародного конкурсу з української мови ім. Петра Яцика

25.04.2024
Автор: Sashko
Коментарі: 0
Переглядів: 1506
З метою піднесення престижу української мови серед учнівської молоді, виховання пошани до культури та традицій українського народу проводиться Міжнародний конкурс з української мови ім.П.Яцика.

8 грудня 2018 року у Тернопільській загальноосвітній школі I-III ступенів №16 імені Володимира Левицького відбувся обласний етап XІХ Міжнародного конкурсу з української мови ім. Петра Яцика. У відкритті обласного етапу конкурсу взяли участь представники Тернопільського обласного комунального інституту післядипломної педагогічної освіти, науково-педагогічні працівники, учні та їх батьки. Учасників Конкурсу привітали заступник начальника управління освіти і науки Тернопільської облдержадміністрації Ганна Зварич та голова журі конкурсу, к.ф.н., доцент Тернопільського національного педагогічного університету ім.В.Гнатюка Ірина Бабій, наголосивши про важливість мови у житті кожного українця. Усіх присутніх щирим художнім словом і проникливою ліричною піснею гостинно привітали учасники художньої самодіяльності Тернопільської загальноосвітньої школи I-III ступенів № 16 імені Володимира Левицького. У заході взяли участь 168 учнів закладів загальної середньої і професійно-технічної освіти, 45 студентів закладів вищої освіти. Учасники конкурсу виконали запропоновані їм творчі завдання згідно Положення про Конкурс і тим самим засвідчили високий рівень володіння українською мовою. За спільним рішенням членів журі переможцями визнано 27 учнів закладів загальної середньої освіти , 2 учні професійно-технічної освіти та 12 студентів закладів вищої освіти.

До числа переможців престижного конкурсу потрапила і учениця з Борщева Матушак Софія Андріївна, учениця 11 класу Борщівського НВК «Загальноосвітній навчальний заклад І-ІІІ ст. № 3-гімназія імені Р.Андріяшика», котрій вдалось отримати диплом ІІ ступеня.
Переглядів: 1506


Коментарі

Имя *:
Email *:
Код *: