Головна » 2016 » Травень » 18 » Шокуюча правда про смерті волонтера Володимира Яворського

Шокуюча правда про смерті волонтера Володимира Яворського

06.05.2024
Автор: Sashko
Коментарі: 0
Переглядів: 2976
У своєму відвертому інтерв'ю волонтер та громадський діяч зі Скали-Подільської розповіла про передчасній смерті відомого борщівського волонтера, депутата міської ради та очільника фракції ВО "Свобода" Володимира Яворського, причинах і наслідках бездіяльності та халатності медиків Борщівської ЦРКЛ.

За словами жінки, Володимир Яворський потрапив в реанімаційне відділення, де йому мали б відразу надати невідкладну допомогу. Але замість того, щоб елементарно поставити крапельницю, черговий лікар пішов на "п'ятихвилинку" до головного лікаря Олега Прокоповича. І усе це дійство в кабінеті керівника установи затягнулось на довгих 40 хвилин, які вартували 49-річному волонтеру життя.

Зі слів Світлани Онищук, якій перед цим вдалось поспілкуватись з дружиною померлого "свободівця", на момент, коли її чоловік потрапив в лікарню, там були лікарі, з якими він до цього судився через підроблені документи. Свого часу Володимир Яворський судився з медиками, які за хабарі та власну вигоду допомагали дітям багатих батьків і впливових людей районну уникати призову та мобілізації в зону АТО. Натомість вони робили все, щоб на війну пішли ті, у кого не було грошей і за кого не було кому заступитись. Ось таких нещасних і знедолених, тих, хто не мав тисяч доларів, щоб занести воєнкому чи лікарям, і намагався всіляко захищати Володимир Яворський.

Не дивно, що коли поріг батьківської хати, де лежало тіло Володимира перед похованням, переступили чиновники райдержадміністрації, а зокрема й голова Людмила Юзьків, згорьована пані Наталя Яворська не змогла витерпіти такого цинізму і вигнала тих, хто ще недавно всіляко цькував її чоловіка, оббріхував і знущався.

Шокує і той факт, що раніше до цькування родини Яворських, які всі свої сили клали на вівтар боротьби з російським агресором і свавіллям місцевих чиновників, долучився і нардеп Олег Барна, який навіть подав до суду на дружину померлого волонтера і вимагав 20 тисяч гривень компенсації. Скандально відомий нардеп суд програв, але своєї помилки, швидше за все, не усвідомив і досі.



Джерело: ПроВсе
Переглядів: 2976


Коментарі

Имя *:
Email *:
Код *: