Головна » 2018 » Березень » 27 » Шупарка відмовилась входити в Борщівську об'єднану громаду

Шупарка відмовилась входити в Борщівську об'єднану громаду

27.04.2024
Автор: Sashko
Коментарі: 0
Переглядів: 2397
Учора, 26 березня, в селі Шупарка відбулась сесія сільської ради, на якій головним питанням було входження села в Борщівську об'єднану територіальну громаду. Відразу скажемо, що місцеві депутати більшістю голосів висловились проти пропозиції об'єднуватись з Борщевом.

Спробуємо проаналізувати, кому і для чого потрібне таке об'єднання і хто може отримати найбільше девідентів.

Найбільше зацікавлені у об'єднанні с.Шупарки з Борщівською ОТГ представники партії "Батьківщина", які чудово розуміють, що у випадку проведення виборів у них може з'явитись у міській раді ще один депутат - Роман Мороз, який на сьогоднішній день є депутатом Борщівської районної ради від цієї політсили. Для Івана Кобилянського додатковий голос дуже важливий, адже можна буде наплювати на домовленості з іншими депутатами міської ради, чиї апетити постійно зростають.

Єдиним серйозним суперником Романа Мороза, чия дружина сьогодні займає одну з найвпливовіших посад в стінах міської ради, є колишній заступник голови Борщівської райради та новоспечений депутат Валерій Ромашенко. Сам Валерій Ромашенко є членом команди "БПП" і на сьогоднішній день курирує в районі освітянський напрямок.

Що принесе таке об'єднання для самих мешканців села Шупарки?

Зважаючи на той факт, що з кожним роком фінансів у Борщівської ОТГ буде все меньше, адже центральні органи влади будуть "скидати" на місцеві бюджети усе більше, розраховувати на якісь масштабні інфраструктурні проекти та грандіозні фінансові вливання, мабуть, не варто. Уже сьогодні такі великі села Борщівської громади, як Цигани та Мушкатівка, скаржаться на відсутність фінансування та вибірковість у розподілі коштів на користь 2-3 сіл.

Земля "чужим". Орієнтовано наприкінці літа усіма землями за межами населених пунктів (міста та сіл Борщівської ОТГ), будуть розпоряджатися депутати громади. А це значить, що десятки і навіть сотні гектарів будуть "ділити" в стінах міської ради. Зрозуміла річ, що депутат з Борщева чи с.Королівки, наприклад, не особливо буде перейматись небажанням когось з с.Шупарки ділитись землею.

Для Борщева таке об'єднання буде корисним. Приєднання оточуючих сіл зробить Борщівську громаду однією з найбільших в Тернопільській області, а це не тільки статус, а й зосередження значних фінансових та політичних можливостей.
Переглядів: 2397


Коментарі

Имя *:
Email *:
Код *: