Головна » 2020 » Липень » 2 » Скандал довкола Борщівської лікарні: медиків звинувачують у відмові допомогти хворій, вони заперечують

Скандал довкола Борщівської лікарні: медиків звинувачують у відмові допомогти хворій, вони заперечують

24.04.2024
Автор: Sashko
Коментарі: 0
Переглядів: 3529
У Борщеві відмовилися реанімувати важкохвору з інвалідністю І-ої групи. Про це в мережі Фейсбук повідомив житель Тернопільщини Ігор Сцібайло.

“Вночі до Борщівської центральної районної комунальної лікарні швидка доставила зі Скали-Подільської важко хвору жінку з інвалідністю І-ої групи, підгрупи А, з ураженням серця та нирок. Хвора сама не пересувається з юнацьких років. У ночі жінці стало погано, її стан був в край важкий, дуже боліло серце та нирки. Чергові лікарі шпиталю та реанімаційного відділення відмовилися госпіталізувати важко хвору до реанімації, мотивуючи це карантином COVID-19, поставивши їй попередній діагноз отруєння грибами, з яким, за їхніми словами, потрібно лікуватися вдома. З самого ранку, мати хворої попрохала своїх знайомих лікарів і вкрай поганому стані, жінка здала необхідні аналізи в іншому відділенні лікарні, де з’ясувалося, що у неї гостре запалення нирки, яке потребує термінового реанімаційного лікування, – відзначив Ігор”.

За словами чоловіка, зараз її стан покращився, після того як зробили капельниці, але вона потребує подальшого інтенсивного лікування на що напевно захочуть багато грошей.

За коментарями щодо цієї ситуації журналісти “Файного міста” звернулися у КНП “Борщівська районна лікарня”. Цю інформацію у медичному закладі спростовують та повідомили, що зараз пацієнтка перебуває у їхній лікарні на лікуванні. Стан її стабільний.

“О 4:10 ранку з 29 на 30 червня у лікарню з своєю дочкою звернулася наша колишня працівниця. Дитина у неї хворіє змалечку, зараз вона має І-групу інвалідності. Черговий лікар оглянув пацієнтку, було зроблено загальний аналіз крові. Потрібно ще було здати аналіз сечі, але хвора на той час не могла цього зробити. Оглянувши та опитавши пацієнтку, рекомендували госпіталізацію у терапевтичний відділ, від якої за власним бажанням мама хворої відмовилася. Вона хотіла, щоб доньку прокапали в реанімаційному відділі, тобто госпіталізували у реанімацію. Оскільки показів до таких дій не було, то їй відмовили саме у цьому проханні. Жінка не захотіла ложити доньку у терапію і попросила лікаря розписати їй лікування, мовляв, вона знайде, де прокапати доньку. Лікування їй розписали, жодних скандалів чи не порозумінь на той момент не було. До слова, де вони прокапалися, нам вже відомо. Цю ситуацію ми з’ясували”, – розповідає медичний директор КПН “Борщівська районна лікарня” Мар’яна Галай.

Близько 9:30 години ранку 30 червня, так як було рекомендовано черговим лікарем, пацієнтка прийшла у лікарню та здала аналіз сечі. Отримавши результати, хвору того ж дня госпіталізували у медичний заклад – відділення хірургії. Зараз пацієнтка проходить лікування.

Інформацію про начебто відмову від госпіталізації важкохворої з інвалідністю, за словами Мар’яни Галай, у лікарні дізналися із соцмереж. Каже, були трохи шоковані, оскільки жодного конфлікту, скарги чи претензій зі сторони пацієнтки та її матері не було на той момент. Із проханням з’ясувати цю ситуацію мама хворої звернулася лише 1 липня та написала відповідну заяву.

“Оскільки надійшла заява від матері пацієнтки, було взято пояснення у лікарів та чергового персоналу щодо цєї ситуації. Встановлено, що жінка хотіла госпіталізацію, але тільки у реанімацію. Показів до цього не було. Від госпіталізації у терапевтичне відділення вона відмовилася за власним бажанням”, – додає Мар’яна Галай.
Переглядів: 3529


Коментарі

Имя *:
Email *:
Код *: