Головна » 2016 » Листопад » 22 » "Сокіл" взявся за патріотичне виховання борщівської молоді (ФОТО)

"Сокіл" взявся за патріотичне виховання борщівської молоді (ФОТО)

19.04.2024
Автор: Sashko
Коментарі: 0
Переглядів: 1594
Протягом 17-19 листопада в освітніх закладах Борщева та ряду навколишніх сіл працювали спеціалісти та інструктори комунальної установи Тернопільської обласної ради «Молодіжний методичний центр». Роботу координував директор ММЦ Богдан Бутковський – депутат обласної ради від ВО «Свобода», учасник російсько-української війни. Велику організаційну допомогу у проведенні зустрічей надав заступник голови Борщівської районної ради Андрій Русенко.

Метою і головним завданням було визначено залучення учнівської молоді до військової та національно-патріотичної підготовки та створення в нашому районі потужного осередку Всеукраїнської громадської організації «Сокіл», - молодіжного військово-спортивного товариства, яке ставить за мету розбудову українського суспільства та держави на засадах націоналізму. В основі своєї діяльності МГО «Сокіл» покладає ідеологію українського націоналізму і виховує у своїх членів любов до Батьківщини, вшанування національних традицій та звичаїв, повагу до батьків, вивчення національної історії та змагання за те, щоб українці зайняли панівне становище в своїй державі, повноцінно впливали на політичне життя краю та розвиток української нації в майбутньому. Основними напрямками роботи «Сокола» є спортивно-вишкільний, культурно-масовий та історико-пропагандистський.

Цікаві для учнівської молоді зустрічі відбулися у школах Борщева, Стрілківців, Циган, а також у ДНЗ «Борщівський професійний ліцей» та агротехколеджі. В суботу 19 листопада у приміщенні Борщівської школи-гімназії ім. Р.Андріяшика відбувся скорочений одноденний вишкіл, де у першій половині дня був рукопаш та навчання з тактики бою, а вже згодом творчий вечір, патріотичні пісні під гітару, гутірка. У вишколі взяло участь близько 60 старшколасників та студентів.

Учора, коли уся Україна відзначала День Гідності та Свободи, "соколята" пройшли смолоскипною ходою центральними вулицями Борщева, вкотре нагадавши усім нам, якою ціною і жертвами далась нам перемога над режимом кривавого Януковича і його прихвостнів.

Також хочеться сподіватись, що тепер наша молодь, наші з вами діти, будуть більше часу проводити не за іграми в планшетах і перед моніторами ноутбуків, а займаючись чимось корисним для власного здоров'я і виховання, продовжуючи давні традиції пластунів та соколят.

































Переглядів: 1594


Коментарі

Имя *:
Email *:
Код *: