Головна » 2017 » Січень » 5 » Сотням білих лебедів, які зимують на Дністрі, потрібна допомога

Сотням білих лебедів, які зимують на Дністрі, потрібна допомога

23.04.2024
Автор: Sashko
Коментарі: 0
Переглядів: 1516
В межах Заліщицького та Борщівського районів, на річці Дністер залишилися зимувати сотні білих лебедів.

Екологи запевняють, що птахи добре пристосовані до екстремальних умов, однак якщо з настанням різкого похолодання річку вкриє крига, птахам потрібна буде допомога.
“Адміністрація Національного природного парку «Дністровський каньйон» створила штаб моніторингу стану водоплавної птиці.

Більшість птахів Середнього Придністер’я восени відлітають у вирій. Дністер довго не замерзав тому багато водоплавної птиці залишилось і серед них декілька сотень лебедів.
Окремі групи птахів зафіксовані працівниками парку в останні дні 2016 і на початку 2017 року в межах Заліщицького і Борщівського районів.

Якщо річку вкриє крига, не відомо як поведуть себе птахи в такій ситуації. Треба пам’ятати , що лебеді добре пристосовані до екстремальних умов і допомагати потрібно тільки тим, які цього потребують.

Адміністрація НПП «Дністровський каньйон» просить усіх небайдужих долучитись до моніторингу ситуації та повідомляти про випадки загроз для птахів. Допоможемо птахам перезимувати!

Про усі випадки просимо повідомляти штаб НПП «Дністровський каньйон» за тел. 0355422434 та моб. 0678029511”. – пише у соціальних мережах еколог Олександр Степаненко.



Джерело: Терноград
Переглядів: 1516


Коментарі

Имя *:
Email *:
Код *: