Головна » 2017 » Березень » 24 » Суд на 2 місяці продовжив арешт "айдарівцю" з Борщева Вадиму Цукернику

Суд на 2 місяці продовжив арешт "айдарівцю" з Борщева Вадиму Цукернику

29.03.2024
Автор: Sashko
Коментарі: 0
Переглядів: 1996
21 березня у Галицькому районному суді м. Львова відбулось чергове судове засідання щодо продовження чи зміни запобіжного заходу для 21-річного "айдарівця" з Борщева Вадима Цукерника.

Для захисників Вадима Цукерника ще напередодні суду було зрозумілим, що сторона обвинувачення буде наполягати на продовженні утримання під вартою. Так само розуміли вони і те, що система не дозволить "айдарівцю", який перебуває за гратами уже півроку, вийти на свободу. У Цукерника немає заможних покровителів, а його рідні не мають змоги внести 2 мільярди гривень застави, що можуть дозволити собі українські можновладці. Та й під заставу настільки небезпечного патріота-націоналіста точно ніхто не випустить, як і не дозволять чекати суду під домашнім арештом, хоча свого часу екс-беркутівець Дмитро Садовник, якого підозрюють в розстрілах Небесної сотні, отримав таку змогу і згодом втік у невідомому напрямку.

Виявляється, українські прокурори та судді переконані в тому, що 21-річний Вадим Цукерник, який в свої вісімнадцять років пішов добровольцем захищати Україну, як і цих самих суддів та прокурорів від московської навали, значно небезпечніший для оточуючих людей, ніж командир "чорної роти Беркуту" Садовник та казково багатий і впливовий Роман Насіров.

1,5 години важких роздумів та мук сумління знадобилось судді, щоб повернувшись з нарадчої кімнати, тихенько задовільнити клопотання прокурорів та продовжити термін тримання під вартою для Вадима Цукерника на 60 днів.

"Взагалі це засідання було для нас всіх водночас і несподіванкою, і чимось дуже очікуваним. На минулому суді прокурор разом зі слідчим розпиналися, що шести місяців (від моменту затримання Вадіка 26/09) їм вистачить для того, щоб передати справу до суду. Як мені відомо, протягом цього місяця вони повинні були отримати результати кінцевих експертиз, які мали б стати доказовою базою в суді. Але очевидно, що доказів їм забракло, тому сторона обвинувачення зараз в пошуках (чи то в процесі створення/вигадування) нових доказів. Поки що матеріали справи не відкрито, але за попередньою інформацією слідство не має жодного доказу вини Вадима, а звинувачення будуть базуватись тільки на показах інших підозрюваних у справі та одного свідка.

На цьому засіданні прокурор не спромігся підготувати хоча б кілька аргументів, які б вмотивовували тримання Вадіка під вартою. Адвокат довела, що тримання його в СІЗО цілком безпідставне. Насправді - суддя думав. Цього разу він слухав, було навіть видно, що він прекрасно розумів - Вадіка треба відпускати хоча б під цілодобовий домашній арешт. Але, як на мене, врешті-решт судді просто забракло сміливості у прийнятті рішення. Тому ще 60 днів в СІЗО. В одиночці. Ще одні свята не в колі сім'ї."- прокоментувала хід судового засідання Олена Яворська.

Як розповіла Олена, під час їхнього короткого спілкування склалось враження, ніби Вадим знав, що це засідання закінчиться саме так, тому був готовий до цього заздалегідь.

"Ми маємо підозру, що в подальшому передача справи до суду буде знову ж таки затягуватись і, цілком можливо, що Вадіка триматимуть за ґратами без вироку ще досить довго, як, наприклад, Хорта чи Заверуху. Тому зараз нам і Вадиму як ніколи потрібна підтримка громадськості та розголос." - написала подруга арештованого "айдарівця".



Переглядів: 1996


Коментарі

Имя *:
Email *:
Код *: