Головна » 2017 » Червень » 22 » Суд у справі Вадима Цукерника: погрози, залякування і перше за 9 місяців побачення з мамою

Суд у справі Вадима Цукерника: погрози, залякування і перше за 9 місяців побачення з мамою

19.04.2024
Автор: Sashko
Коментарі: 0
Переглядів: 1985
20 червня в Шевченківському районному суді міста Львова відбулось чергове засідання по справі "айдарівця" з Борщева Вадима Цукерника.

Присутня на судовому розгляді Олена Яворська, яка від першого дня захищає арештованого ветерана АТО, розповіла про перебіг процесу та події в залі суду.

"Теоретично мав розпочатись розгляд справи по суті, та де-факто, було продовжено підготовче засідання. Розглядались клопотання про відвід прокурору Мотруку та колегії суддів на чолі з суддею Луців-Шумською. Попри вагомі докази сторони захисту особистого зацікавлення прокурора в справі та порушення з боку суддівської колегії, обидва клопотання, звісно ж, були не задовільнені. Далі суд почав розглядати ну дуже цікаве клопотання захисника одного з обвинувачених. Суть така - до іншого обвинуваченого у Чернівецьке СІЗО приходили "певні" люди з погрозами та тиском задля зміни свідчень. Серед них колишній начальник карного розшуку Львова М. Гладюк, адвокат потерпілих Н. Барбадин-Дунець, один зі свідків у справі. Законних підстав у цих людей для відвідування обвинуваченого не було. Окрім того, до хлопця навідувалася невідома особа з погрозами. Ця людина була пропущена в СІЗО з дозволом на побачення, виданим на ім'я брата обвинуваченого, який в той час взагалі перебував закордоном. Адвокат клопотав про те, щоб УВП #33 міста Чернівці надало відповідні відеозаписи, що зможуть підтвердити заяви обвинуваченого про погрози з боку зазначених та невідомих осіб. На диво, колегія задовольнила клопотання і в цій справі з'явився маленький промінь надії на правду. З одного боку, це не надто стосується зокрема Вадима, але є один нюанс - Гладюк М. погрожував і Вадиму, вимагаючи від нього потрібних свідчень.

Тому далі буде гаряче.

Думаюча людина, що хоча б частково орієнтується в цій справі, просто не може не помітити фальсифікацій з боку прокурора, "чесності" суддів. Але правда буде."


Крім того, сама Олена заявила, що невідомі люди відверто погрожували не тільки Вадиму та іншим арештованим, а й їй самій.

"Я помітила це ще тоді, але не була впевнена, що погрожували Вадиму, адже мені здавалось, що погрози були адресовані іншому підозрюваному. Під час цього засідання я все уточнила і впевнилась, що погрожували обом. Не знаю, що саме казали тітушки іншому хлопцю, але Вадиму чітко вказували на мене із жестом, мовляв, "порішаємо". І це далеко не єдиний факт погроз фігурантам справи та їх рідним"

А на завершення хочеться додати, що Вадим продовжує вірити в те, що невдовзі увесь цей жах закінчиться. Йому важко, але він - борець. Дуже втомлює його відсутність спілкування, але під час судового розгляду відбулось маленьке свято - суддя надала резолюцію на одноразове побачення і цього тижня буде побачення з мамою. Враховуючи відсутність побачень за всі 9 місяців, то це дуже хороша новина. Він здоровий, займається спортом, читає тоннами книги та пише свою прозу, а нещодавно попросив передати ще й самовчителі з іноземних мов.
Переглядів: 1985


Коментарі

Имя *:
Email *:
Код *: