Головна » 2018 » Лютий » 14 » Священик Василь Германюк коротко і змістовно про Стрітенську свічку

Священик Василь Германюк коротко і змістовно про Стрітенську свічку

29.03.2024
Автор: Sashko
Коментарі: 0
Переглядів: 1494
Завтра, 15 лютого, православна та греко-католицька церкви відзначають Стрітення Господнє. У цей день у церквах святять свічки. Стрітенська свічка зберігається в кожній родині, бо має надзвичайну здатність допомагати у найважчі періоди життя.

Традиція освячувати свічки походить зі стародавнього звичаю влаштовувати у день Стрітення ходу містом із запаленими свічками (на зразок хресного ходу). Потім з’явилося повір’я, що ці свічки охороняють житло від удару блискавки.

Головна сила Стрітенської свічки — у щирій молитві. І тоді, як вважають віруючі люди, вона приносить мир і спокій у наші душі при життєвих негараздах.

"Добрий християнин знає, що посвячену Стрітенську свічку не ховається, а запалюється на кожній приватній та сімейній молитві. Запалюється при молитві у часі посухи, громовиці, смерчів - освячена свічка підсилює віру людини і додає силу молінням. Якщо свічку використовувати по призначенню, тобто, "не ховати світло під посудиною, а ставити на свічник" (Св. Пис.) - тоді ніхто не буде посвячувати ту ж саму свічку, адже не буде вже що посвячувати. Тоді приносимо нову до освячень. Який толк досвячувати щороку і не користати?", - написав для своїх друзів та парафіян отець Василь Германюк.
Переглядів: 1494


Коментарі

Имя *:
Email *:
Код *: