Головна » 2017 » Лютий » 23 » Священик з Борщівщини Василь Германюк розповів про ставлення Церкви до хіромантії та ворожбитства

Священик з Борщівщини Василь Германюк розповів про ставлення Церкви до хіромантії та ворожбитства

20.04.2024
Автор: Sashko
Коментарі: 0
Переглядів: 2005
Спробуймо з церковної точки зору відповісти на запитання, яке дають хіроманти:
«Він кладе печать на руку кожної людини, щоб усі люди знали про діло Його»
(Йо 37,7)


«Він кладе печать на руку кожної людини, щоб усі люди знали про про діло Його» (Йо 37, 7)», - що аргументує питання про хіромантію. Ми посиланням на Біблійні цитати підкреслюємо їхній авторитет перед Словом Божим і це дуже добре. Але, не маючи тісного контакту з церковними спільнотами, які глибше вчаться розуміти Святе Писання, часто не до кінця розуміємо їх суть. Наведу паралель у запитувальній цитаті та цитаті про момент створення Єви: «Тоді Господь Бог навів глибокий сон на чоловіка, і коли він заснув, узяв одне з його ребер і затулив те місце тілом. Потім з ребра, що його взяв від чоловіка, утворив Господь Бог жінку і привів її до чоловіка. І чоловік сказав: "Це справді кість від моїх костей і тіло від мого тіла. Вона зватиметься жінкою, бо її взято від чоловіка» (Бут 2, 21-23). І що… ми сприймемо буквально Біблійну цитату? Звичайно ж тут необхідно покопати набагато глибше. Тому що ця фраза говорить не про буквальне, а про намагання передати паралель створення жінки, як ту, яка доповнює Адамове єство. Щодо висловлення Йова, то там йде мова про печать образу і подоби Божої: «І сотворив Бог людину на свій образ; на Божий образ сотворив її» (див. Бут. 1, 26).

Але хіроманти, шукаючи свого захисту, навіть у Біблії лапаються за будь-яку фразу в якій говориться про «руку», аби лиш зачепити християнина, виривають з контексту те, що їм найбільше пасує.

Фактом є те, що Творець створив людей якнайдосконаліше і направду безлічі є моментів, які вчені до цього часу вивчають і знову, і знову знаходять у єстві людства щось нове та особливе. Тому ми маємо Богові за все дякувати, а не намагатися перехитрити і використати проти Його волі. Адже Господь хоче, щоб ми шукали не себе в собі, а Бога, Його подоби і навчилися довіряти Йому.



Бог осуджує всякі види ворожбитства (в т.ч. хіромантію, гороскопи і т.п.) в Книзі пророка Єзекиїла (13, 18-23) читаємо: "Так говорить Господь Бог: Горе тим, що шиють стьожки для кожного суглобу на руках та роблять намітки на голову всякої величини, щоб ловити душі, невже ви хочете переловити душі мого народу і врятувати власні. Ви безчестите Мене перед Моїм народом за пригорщі ячменю та шматок хліба, погублюючи душі, що не мають померти і обіцюючи життя тим, що не мають жити, бо ви ошукуєте мій народ, що любить слухати брехню, тому ось що говорить Господь Бог: Ось Я проти ваших стьожок, якими ви ловите душі, мов пташок, я позриваю їх у вас із рук і пущу на волю душі, що ви намагаєтесь упіймати... Ви не матимете більше пустих видінь і не будете більше віщувати. Я визволю народ із ваших рук і ви взнаєте що Я Господь".

«Стьожки для кожного суглобу на руках», - це якраз та увага хіромантів, які «шиють стьожки», тобто зациклюються і надають «для кожного суглобу», тобто надають вивченню хіромантії особливого значення, шукаючи майбутнього. Сумна статистика свідчить про велику кількість психічно хворих, депресивних, психічно і морально покалічених людей, які втратили бажання до майбутнього, це ті, які вчора хотіли знати про своє майбутнє, вони сьогодні у майбутнє не хочуть іти. Люди, які шукали не в Бога поради не хочуть жити, велике збільшення самогубств і все це не раз є причиною бездуховного життя та окультної залежності.



Джерело: Парафія УГКЦ Скали-Подільської, о. Василь Германюк
Переглядів: 2005


Коментарі

Имя *:
Email *:
Код *: