Головна » 2019 » Березень » 5 » Священик з Борщівщини зрадив своїх парафіян та втік служити з московськими попами?

Священик з Борщівщини зрадив своїх парафіян та втік служити з московськими попами?

19.04.2024
Автор: Sashko
Коментарі: 0
Переглядів: 6794
Надання автокефалії православній церкві України стало не тільки неймовірно радісною подією для мільйонів українців, а й каталізатором, який змусив одних християн та їхніх духівників доєднатись до архіважливого процесу - створення єдиної православної церкви України, а інших - проявити своє істинне нутро і нарешті визначитись з тим, кому служити.

Схоже, визначився і відомий на теренах Борщівщини священослужитель з селища Скала-Подільська о. Ілля Негір, який відправив останню Службу Божу у місцевому храмі ще на День святого Михаїла.

І от ми отримали дуже цікаву інформацію, яка підтвердила побоювання багатьох місцевих патріотів, що протоієрей Ілля Негір дійсно покинув своїх парафіян та перебрався в далекий Харків, щоб разом зі своїми братами Негірами вірою та правдою служити Онуфрію та Кирилу (Гундяєву).



Будучи священиком з доволі таки сумнівною репутацією серед прихожан селища, о.Ілля Негір загадково зник кілька місяців тому і взагалі не афішував, куди перебрався жити. Ніхто б і не знав, куди він запропастився, якби не публікація на сайті Свято-Іверського храму у місті Лозова, що на Харківщині, в якій йдеться про відзначення храмового свята.


(клікнути, щоб збільшити зображення)


На цьому ж сайті є ще одна стаття, в якій чітко вказується на те, що парафіяни Свято-Іверського храму одноголосно висловили підтримку предстоятелю УПЦ Московського патріархату Онуфрію.


(клікнути, щоб збільшити зображення)

Переглядів: 6794


Коментарі

Имя *:
Email *:
Код *: