Головна » 2018 » Жовтень » 5 » Талановиті діти з "Дивограю" вибороли перемогу у Львові

Талановиті діти з "Дивограю" вибороли перемогу у Львові

26.04.2024
Автор: Sashko
Коментарі: 0
Переглядів: 910
Рано вранці 29 вересня 2018 року біля Борщівської школи мистецтв зібралася напівсонна галаслива дітвора. Два автобуси з середнім і молодшим складом дитячого хореографічного колективу «Дивограй» під керівництвом Галини Чорній вирушили до міста Лева, щоби прийняти участь у ІІІ всеукраїнському конкурсі-фестивалі мистецтв «Тобі, Україно». Дітей, як завжди, супроводжувала потужна група підтримки у складі батьків та навіть бабусі, яка ще й має неабияке відношення до мистецтва.

На місце прибули одними з перших, тому зайняли зручні гримерки і прийнялись чепурити артистів. Така вже нелегка доля супроводжуючих: носити костюми, одягати дивограївця, плести косички дивограївці, раз за разом поправляти на них усе, що з’їхало, адже ніхто при цьому не обіцяв стояти на місці… Але як же це почесно: приготувати долоні для оплесків і, затримуючи дихання, дивитись на сцену, які ж вправні наші діти!

Конкурс розпочався з представлення поважного журі. Програмою передбачалися виступи учасників у різних вікових категоріях і за різними жанрами: вокальне, хореографічне, інструментальне і навіть декоративно-прикладне мистецтво. Спочатку вболівали за двох вокалістів середнього «Дивограю» (аякже, наші діти талановиті в усьому!): Олександра Сарабуна та Володимира Чопика. До речі, хлопці справились на відмінно, зайнявши призові місця у своїй віковій категорії. Їм взагалі рівних не було, адже співали в основному дівчата.

Далі настала черга танцюристів позмагатись. Розпочали хореографію малюки. Безперечно, хвилювались, боялись незвіданої досі великої професійної сцени та суворого журі. Звичайно, не бездоганно, але по дитячому хвацько відтанцювали «Волинську польку». Цей перший завзятий виступ малого «Дивограю» (а більшість з його складу навчається у школі тільки другий рік) по закінченню конкурсу був оцінений поважним львівським журі як достойний першого місця у молодшій віковій категорії! Не здивувало, що виходячи за нагородою, діти не дуже і зраділи, адже кожен з них чув чарівне слово «Гран-прі», що в перекладі з французької мови означає «Великий приз».

Проте, довго чекати не довелось. Середній склад «Дивограю» за бездоганне виконання своєї візитівки – «Дубо-танцю» - отримав Гран-прі фестивалю у своїй віковій категорії, та був нагороджений сертифікатом на безкоштовну участь у фестивалі «Буковельська фест» у м.Яремче в жовтні. Під час нагородження стрибали по сцені і раділи два склади колективу разом. Та ще й пританцьовували під час фотосесії. Кубок малим до рук не давали, попрацюйте спочатку як ми, мовляв…

Ще з приємного: організатори нагородили дипломами та медалями усіх учасників фестивалю, викликаючи на сцену та нагороджуючи кожного особисто. У всіх на шиях золоті, а діти в цьому впевнені, медалі – чи не заслуга!

Заслуга усіх: медалістів, їх батьків, бабусь і дідусів, які виховують та спонсорують своїх чад, школи мистецтв, де навчаються дітки, міста, в якому вони живуть, і, найбільша – нашого хореографа Галини Чорній, що зводить старання усіх докупи і надає йому вигляду танцю, який так і хочеться показати світу! Львів – це початок. Обіцяємо старшій групі гідно нести стяг перемог!

Користуючись нагодою, учнівський та батьківський склад «Дивограю» щиросердечно вітає Галину Іванівну з професійним святом - Днем учителя! Здоров’я, терпіння Вам, наснаги знаходити, вирощувати, плекати таланти і за це отримувати медалі і гранти!

Переглядів: 910


Коментарі

Имя *:
Email *:
Код *: