Головна » 2018 » Березень » 19 » Театралізована Хресна дорога у Скалі-Подільській (фото)

Театралізована Хресна дорога у Скалі-Подільській (фото)

20.04.2024
Автор: Sashko
Коментарі: 0
Переглядів: 1656
З благословення і в присутності Кир Дмитра Григорака, єпарха Бучацької єпархії УГКЦ, з собором священиків, при парафії УГКЦ смт Скали-Подільської 17 березня 2018 року відбулась "Театралізована Хресна дорога".

Священик парафії, о.Василь Германюк, запросив молодь товариства українських студентів-католиків «Обнова» з м. Івано-Франківська, щоб ті зобразили для мешканців селища та гостей з округи, події з життя Ісуса Христа - Страсті Христові. Завдяки щедрим жертводавцям захід вдався на прославу Божу.

Долаючи шлях понад два кілометри, тривалістю дві з половиною години, молоді люди намагалися відтворити хід Хресної дороги Спасителя, що відбувалися в Єрусалимі дві тисячі років тому. Цим нагадували вірним про надлюдські терпіння Ісуса Христа, які Він переніс заради спасіння кожної людини. Не зважаючи на мороз і вітер, духовне дійство не залишило байдужими мешканців цього містечка.

Окрім значної кількості вірян, яким пощастило стати свідками настільки високодуховного дійства, участь у Хресній дорозі взяли і святі отці з різних парафій нашого краю: Михайло Грицків (Цигани), Олег Сушельницький (Бурдяківці), Олег Косован (Іванків), Анатолій Гаврилевський (Мушкатівка), Ярослав Яловіца (Борщів), Володимир Кремза (Борщів, поселення цукрового з-ду), Іван Сабала (Ланівці), Михайло Манькут (Пищатинці), Любомир Рославський (Гермаківка), священик Кам'янець-Подільської єпархії (Оринін) Василь Левицький, Любомир Павлик (Коцюбинчики), ксьонз РКЦ Лосяча - Віктор Голуб.
























































































Джерело: Скала-Подільська УГКЦ
Переглядів: 1656


Коментарі

Имя *:
Email *:
Код *: