Головна » 2017 » Липень » 10 » Техпрацівники і медики Борщівщини повинні голодувати через безвідповідальність депутатів?

Техпрацівники і медики Борщівщини повинні голодувати через безвідповідальність депутатів?

20.04.2024
Автор: Sashko
Коментарі: 0
Переглядів: 2464
Літо - пора відпусток, а також час, коли безвідповідальність значної частини політиків нашої держави сягає свого апогею. Замість того, щоб вирішувати наболілі питання та опікуватись долею людей, завдяки яким вони опинились в радах різного рівня, велика частина народних обранців відправляється у відпустки чи просто ігнорує засідання і сесії. Звісна річ, що серед депутатів є й адекватні люди, які змушені пропустити одну чи кілька сесії в зв'язку з "поважними обставинами", але їх мало.

Виявляється, що серед депутатів Борщівської райради також багато тих, хто на людях б'є себе в груди, розповідаючи історії, як вони захищають їхні інтереси в сесійній залі, але при цьому "забувають" відвідувати ці самі сесії. Чого тільки вартує той факт, що на останню сесію не прийшло 11 депутатів (загальний склад ради 36 обранців,-ред.), а згодом ще 6 покинули сесійну залу, цим самим унеможлививши розгляд важливих питань.

Сесія встигла розглянути лишень кілька бюджетних питань і затвердження нормативно-грошової оцінки трьох земельних ділянок. Кілька разів депутати поверталися до розгляду проекту рішення по змінах до бюджету, але рішення в цілому так і не було прийнято. Доволі дивним на перший погляд виглядала позиція голови бюджетної комісії Петра Малинника, який під час сесії не підтримав рішення власної комісії, безпосередню участь у підготовці якого брав напередодні.

Каменем спотикання став перерозподіл перевиконання бюджету за півроку, який становив якихось 218 тис. грн. Пропозиція бюджетної комісії полягала в тому, щоб скерувати 180 тис. грн. на зарплату техпрацівникам шкіл і методкабінету - захищені статті. Але несподівано для багатьох присутніх очільник районної "Батьківщини" виступив з пропозицією гроші скерувати на опалення лікарні. Пропозиція намісника Юлії Тимошенко викликала подив у багатьох присутніх, які ніяк не могли втямити, навіщо виділяти таку суму на опалення Борщівської ЦРКЛ на початку спекотного липня.

Єдиним представником "Батьківщини", хто виступав за негайне виділення коштів на оплату праці технічним працівникам, став керівник однієї зі шкіл Борщева Іван Крохмалюк. І хоча останній намагався якось переконати проголосувати за це вкрай важливе для багатьох людей питання, голосів "за" виявилось недостатньо.

Крім цього, однопартійці згадуваного Івана Крохмалюка відмовилися голосувати і за зміни до районного бюджету, хоча в проекті було передбачено передати майже 900 тис.грн на потреби медиків Борщівської ЦРКЛ. Заступник голови райради Андрій Русенко тричі ставив питання бюджету на голосування, але кожен раз для його підтримки бракувало голосів.

А далі відбулось уже звичне для Борщівщини шоу - депутати "Батьківщини" майже у повному складі покинули сесійну залу, хоча в порядку денному було ще кілька важливих питань.

Можливо депутатам просто кортіло продемонструвати усім, що без їхніх голосів райраді буде важко голосувати необхідні і важливі питання, але получилось якось безглуздо і дуже цинічно, адже в першу чергу страждають звичайні люди...

Переглядів: 2464


Коментарі

Имя *:
Email *:
Код *: