Головна » 2020 » Липень » 3 » Тепер всі мешканці Тернопільщини можуть дізнатися, чи хворіли на коронавірус

Тепер всі мешканці Тернопільщини можуть дізнатися, чи хворіли на коронавірус

16.04.2024
Автор: Sashko
Коментарі: 0
Переглядів: 526
ІФА-тестування відтепер доступні всім охочим. Одне дослідження вартує 147 гривень. Щоб визначити наявність антитіл до коронавірсу, необхідно звернутися до обласного лабораторного центру.

Після потрапляння коронавірусу в організм, імунна система людини починає виробляти специфічні антитіла, імуноглобуліни, – розповідають епідеміологи. Вони захищають людину від подальших інфікувань.

«Виявлення антитіл різних класів в крові людини дозволяє визначити стадію розвитку інфекції. Так, пройшовши тест на виявлення антитіл, можна дізнатися, що людина перехворіла на коронавірус або ж хвора в даний момент. Найчастіше в крові визначають рівень антитіл класу G (IgG) і М (IgM). Відтепер у вірусологічній лабораторії ДУ “Тернопільський ОЛЦ МОЗ України” можна здати аналіз на наявність чи відсутність IgM та IgG до вірусу SARS-CoV-2 із застосуванням методу імуноферментного аналізу. Метод має високу чутливість і специфічність, яка становить 95% і вище».

Лікарі наголошують: в час пандемії COVID-19 проходити тестування на наявність і рівень специфічних імуноглобулінів вкрай важливо, адже це дозволить виявити, чи є імунітет до нового коронавірусу.

Софія Романська


Переглядів: 526


Коментарі

Имя *:
Email *:
Код *: