Головна » 2020 » Березень » 30 » Три апарати ШВЛ та 20 ліжко-місць: МОЗ внесло Борщівську лікарню до переліку закладів, де рятуватимуть від коронавірусу

Три апарати ШВЛ та 20 ліжко-місць: МОЗ внесло Борщівську лікарню до переліку закладів, де рятуватимуть від коронавірусу

20.04.2024
Автор: Sashko
Коментарі: 0
Переглядів: 2406
Міністерство охорони здоров'я спільно з главами ОДА і НСЗУ передбачило 240 медичних установ на всій території України для госпіталізації пацієнтів, стан яких погіршується.

До цього переліку потрапила і Борщівська районна лікарня. Згідно з останньою інформацією, оприлюдненою на порталі Національної служби здоров'я України, в медичному закладі є 20 інфекційних ліжко-місць, а за потреби їх кількість може бути збільшена ще на 120. Крім того, у відділі інтенсивної терапії є 6 ліжко-місць.

У медичному закладі є 3 апарати ШВЛ. До боротьби з коронавірусом може бути залучено 7 анестезіологів та 29 лікарів (інфекціоністи, терапевти, педіатри).

"Пріоритетним критерієм вибору визначено безпеку пацієнтів. Госпіталізовані з COVID-19 мають отримувати всі необхідні медичні послуги без необхідності переведення до іншої лікарні при погіршенні стану, а ті пацієнти, які потрапили до лікарні через інші захворювання, не перетинались з інфікованими коронавірусом пацієнтами та безпечно проходили лікування", - йдеться в повідомленні.

Наголошується, що перелік лікарень сформований для госпіталізації пацієнтів, стан яких погіршується. Пацієнти, які відчувають симптоми COVID-19, не можуть звертатися самостійно до цих закладів охорони здоров’я. Це може загрожувати їхньому здоров’ю. При виявленні симптомів COVID-19 пацієнтам потрібно зателефонувати своєму сімейному лікарю. А при наявності важких симптомів - температурі вище 38, яка не збивається, та утруднене дихання - дзвонити до 103.

Відзначається, що в разі збільшення кількості інфікованих пропорційно зросте і кількість лікарень.

Переглядів: 2406


Коментарі

Имя *:
Email *:
Код *: