Головна » 2016 » Грудень » 8 » У Борщеві кандидати-політики перетворили дерева на "дошки агітації"

У Борщеві кандидати-політики перетворили дерева на "дошки агітації"

28.04.2024
Автор: Sashko
Коментарі: 0
Переглядів: 1862
У Борщеві спостерігачі громадської мережі «ОПОРА» зафіксували розміщення друкованих агітаційних листівок у непризначених для цього місцях, зокрема – на деревах. Крім того, деякі листівки не містять вихідних даних, що суперечить законодавству. Про це повідомив координатор громадського спостереження ОПОРИ за виборами у Тернопільській області Андрій Мартишко.

Зокрема, на вулицях Т. Шевченка та Дорундяка на стовбурах дерев розміщено агітаційні листівки місцевої організації політичної партії «Об’єднання «Самопоміч» – кандидатів на посаду міського голови Володимира Чугаєвського та у депутати до міськради Романа Пацканя.

– На цих листівках нема вихідних даних, що є ознакою порушення законодавства, яке забороняє розповсюдження друкованих матеріалів агітації без маркування, зокрема – тираж, замовника, назву друкарні тощо, – зазначив Андрій Мартишко.

Таким самим способом розповсюджені друковані агітаційні матеріали й місцевого осередку політичної партії «Громадсько-політичний рух Валентина Наливайченка «Справедливість», а також кандидата у депутати міськради від цієї політичної сили Анатолія Кузьомка.

Агітаційні матеріали кандидата на посаду міського голови Борщівської громади Олександри Манюк, яка балотується шляхом самовисування, також розміщені на стовбурах дерев.

Згідно з частиною 2 статті 56 Закону України «Про місцеві вибори», чітко вказано про заборону розповсюдження друкованих агітаційних матеріалів без зазначення відомостей про замовника та установу, що здійснила друк, його тираж, інформацію про осіб, відповідальних за випуск. Відповідно до частини 4 статті 56 цього ж Закону, плакати, стенди, листівки та інші друковані агітаційні матеріали (крім матеріалів, що розміщуються на носіях зовнішньої реклами) розміщуються лише у місцях, визначених і обладнаних місцевими органами виконавчої влади чи органами місцевого самоврядування не пізніш як за 45 днів до дня голосування.

Нагадаємо, вибори у Борщівській об’єднаній громаді відбудуться вже цієї неділі, 11 грудня.







Джерело: Репортер
Переглядів: 1862


Коментарі

Имя *:
Email *:
Код *: