Головна » 2019 » Серпень » 1 » У Борщеві відзначили річницю чудесного явлення Пресвятої Богородиці

У Борщеві відзначили річницю чудесного явлення Пресвятої Богородиці

16.04.2024
Автор: Sashko
Коментарі: 0
Переглядів: 1384
31 липня у Борщеві відзначають річницю чудесного явлення Пресвятої Богородиці. 1994 року Божа Мати засвідчила своє покровительство над цим містом, явившись у храмі над хоругвою.

За доброю традицією, у річницю цієї знаменної події архієпископ Тернопільський і Кременецький Нестор у співслужінні духовенства звершив Божественну літургію в соборі Борщівської ікони Пресвятої Богородиці.

Першими привітали Високопреосвященнійшого владику парафіяни та настоятель храму прот. Іван Яворський. На початку служби Його Високопреосвященство вручив чергову богослужбову нагороду – право носіння камилавки – священику Іванові Мазурику. Багато людей цього дня прийшли, щоб попросити заступництва Богородиці, приступити до Святих Таїнств сповіді і причастя та послухати пастирське слово владики.

У зверненій до усіх присутніх проповіді Його Високопреосвященство закликав віруючих не тільки просити у Пресвятої Богородиці про здоров’я, благополуччя і заступництво у справах, а й через істинну віру в Господа та дотримання Заповідей Божих за земного життя готувати собі оселі в Царстві небесному.

Також цього дня парафіяни привітали настоятеля храму прот. Івана Яворського із 40-річчям священичого служіння.

Після Богослужіння архієпископ Нестор разом із духовенством звершив водосвятний молебень і відслужив заупокійну літію за загиблими за волю України біля пам’ятника Героям Небесної Сотні.























Джерело: cerkva.te.ua
Переглядів: 1384


Коментарі

Имя *:
Email *:
Код *: