Головна » 2017 » Жовтень » 26 » У мешканця Борщівщини конфіскували книгу вартістю 100 тисяч гривень

У мешканця Борщівщини конфіскували книгу вартістю 100 тисяч гривень

20.04.2024
Автор: Sashko
Коментарі: 0
Переглядів: 2286
Суд оштрафував водія, який хотів вивести у Польщу «Часослов» 1762 року.

Із Тернопільщини у Польщу хотіли вивезти старовинну книгу «Часослов», надруковану старослов’янською мовою 1762 року друкарнею Троїцько-Іллінського монастиря у місті Чернігові. Вартість книги – 95 тис. грн.

Водія автобуса, який погодився відвезти «Часослов» покупцю у Польщу, суд оштрафував на 10 200 грн. Про це йдеться у вироку Тернопільського міськрайонного суду від 9 жовтня.

Відповідно до матеріалів справи, власник пасажирського мікроавтобуса «Volkswagen T5» у кінці березня погодився на пропозицію жителя села Шупарка Борщівського району відвезти старовинну книгу покупцю у Польщу. Так, як водій займається перевезенням пасажирів і багажу у Польщу, то був знайомий з порядком переміщенням товарів через митний кордон. Але водій задумав перевезти з приховуванням від митного контролю, про що продавець, як пише у справі, не знав. За перевезення книги отримав 100 доларів винагороди.

Саму книгу водій запакував у пакети і поклав у пластмасовий ящик з інструментами, накрив коробками з наборами головок для ремонту авто. Ящик заховав між сидіннями. Утім книгу у нього під час огляду 3 квітня у приміщенні боксу поглибленого огляду легкових автомобілів митного постав «Рава-Руська» Львівської митниці знайшли та вилучили співробітники митниці та Управління СБУ в Тернопільській області. Справу згодом передали до суду. 6 жовтня обвинувачений та прокурор уклали угоду про визнання першим свої винуватості у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.15 - ч.1 ст.201 КК.

Також сторони погодилися на призначення обвинуваченому покарання у виді штрафу у розмірі 600 неоподаткованих мінімумів доходів громадян, що становить 10200 гривень. Суд, відповідно, угоду затвердив. «Часослов» суд ухвалив конфіскувати в дохід держави.

Джерело: 20 хвилин
Переглядів: 2286


Коментарі

Имя *:
Email *:
Код *: