Головна » 2020 » Серпень » 19 » У річці на Борщівщині масова загибель риби (фото)

У річці на Борщівщині масова загибель риби (фото)

25.04.2024
Автор: Sashko
Коментарі: 0
Переглядів: 2314
У річці Збруч, поблизу селища Скала-Подільська, виявили факт масової загибелі риби. Одним із перших відповідну інформацію оприлюднив місцевий житель Роман Ільєв


За словами чоловіка, з яким "Звістці" вдалось поспілкуватись, дохла риба спливла на поверхню на відрізку річки між Скалою-Подільською та селом Пукляки, що в Чемировецькому районі. Вперше жителі зафіксували факт загибелі риби 16 серпня.

В свою чергу голова Гуківської ОТГ, яка межує зі Скала-Подільською ОТГ, Петро Ільніцький так прокоментувв цю ситуацію:

"Знову масова загибель риби на річці Збруч, знову на тому ж самому відрізку річки. Знову виїзд екологічних служб Тернопільщини та Хмельниччини, проведення розслідування........Та не вже так важко скласти все в одне ціле і довести справу до кінця!!!!
Якщо не може екологія двох областей України розібратися з ситуацією, то будемо готувати звернення до їх керівників в Києві, з метою проведення перевірки всіх підприємств які є на даному участку річки Збруч, щодо їх діяльності та можливих викидів шкідливих речовин в річку. Хотілося щоб нас почули, нарешті!!!!

P.S. Проаналізувавши протоколи обох екологічних служб які були зроблені окремо одне від одного, побачив цікаву річ . Тернопільська екологія виявила в річці біля 100 загиблих рибин, і серед них жодного цінного виду. Хмельницька понад 700 і в основному все цінні породи, щука, судак , карп і т.д.. Подивимось ще як будуть різнитись аналізи.
"

Цікаво, що на офіційному сайті Скала-Подільської громади вийшов пресреліз, в якому йдеться про те, що 17 серпня на вказаній ділянці річки побувала комісія в складі селищного голови Віктора Мирончука, старости сіл Іванків, Бережанка, Гуштинка та Трійця Василя Паламара, депутата села Бережанка Петра Качконоги, які не помітили мертвої риби.

Переглядів: 2314


Коментарі

Имя *:
Email *:
Код *: