Головна » 2018 » Липень » 11 » Уляна Семенчук з Борщівщини презентувала рідну школу в Польщі (фото)

Уляна Семенчук з Борщівщини презентувала рідну школу в Польщі (фото)

28.03.2024
Автор: Sashko
Коментарі: 0
Переглядів: 2506
За сприяння Фонду Освіта для Демократії (Варшава, Польща) та Лабораторії Громадянської Освіти «Пошук» Товариства Лева (Львів, Україна), 25-28 червня в м. Варшава відбулася Сватка – зустріч натхненних на українсько-польську співпрацю освітян. Тренінг проходив у рамках програми RITA – «Зміни в регіоні», що фінансується польсько-американським Фондом Свободи та реалізується Фондом Освіта для Демократії.
Україну представляли 14 вчителів із різних областей, Польщу – 12. Однією з учасниць української команди була вчитель англійської мови Стрілковецького навчально-виховного комплексу «Загальноосвітнього навчального закладу І-ІІІ ступенів – дошкільного навчального закладу» Уляна Василівна Семенчук. Цьому передував відбір на конкурсній основі (взяло участь понад 160 освітян). Педагоги одержали завдання описати свою педагогічну діяльність, досягнення, інформацію про школу та перспективи бачення міжнародної співпраці в галузі освіти.



У рамках двосторонньої співпраці відбувся обмін досвідом освітян Польщі та України, говорили про спільне та відмінне, представляли культурну спадщину своїх держав.
Також учасники презентували свої навчальні заклади всім присутнім на зустрічі.

Спілкування велося різними мовами: українською, польською, англійською.

На Сватці відбулися тренінги щодо планування, підготовки проектів майбутньої міжнародної співпраці шкіл та можливостей здобуття гранту на молодіжні обміни. Учителі одержали сертифікати про навчання.



Незабутньою та сповненою вражень була екскурсія Варшавою, зокрема, її визначними пам’ятками та Старим містом.

Тренінги педагогів проходили в чудовій дружній атмосфері. Такі міжнародні зустрічі для освітян – це ще одна нагода познайомитися та обмінятися досвідом із вчителями з інших областей та сусідньої країни, здобути нові знання та вміння, а головне – отримати натхнення та можливість рухатися далі у міжнародній співпраці.



Часто нарікають, що сільська освіта програє міській, що молодь не хоче йти працювати в школи. Героїні сьогоднішньої публікації - молодій вчительці Уляні Семенчук, вдається успішно ламати ці стереотипи.

Редакція "Звістки" поцікавилась у Уляни, що їй особисто дала ця поїздка в сусідню країну і спілкування з кращими педагогами двох держав.

"Це, справді стереотип, адже все залежить і від самого вчителя, його знань, бажання розвиватися, рухатися вперед, не стояти на місці і робити уроки цікавими, насиченими, проводити їх по-новому. Не менш важливим є позиція керівництва. Якщо ти відчуваєш підтримку школи, то це лише додатковий поштовх до таких змін.

Що дала мені? - Велике бажання і можливість рухатись вперед. Розумію, скільки всього ще потрібно осягнути і скільки нового спробувати у методиці і професійному саморозвитку. Адже можливостей для вчителя, щоб розвиватися та вдосконалюватися сьогодні є дуже і дуже багато. Це і наші українські проекти, і міжнародні. Але потрібно шукати! Коли ти розповідаєш про свою школу, про досягнення, розумієш, що вона зовсім не відстає від міських. А це значить, що ми рухаємось у правильному напрямку. Так, нам потрібно багато змінювати у підході викладання, і легко не буде, але це вимога часу. І це приносить результат, а головне - це цікаво учням.", - розповіла Уляна Семенчук.

Переглядів: 2506


Коментарі

Имя *:
Email *:
Код *: