Головна » 2020 » Червень » 4 » Усі на заробітки: у Тернополі сотні людей стоять в чергах біля банків (ВІДЕО)

Усі на заробітки: у Тернополі сотні людей стоять в чергах біля банків (ВІДЕО)

28.03.2024
Автор: Sashko
Коментарі: 0
Переглядів: 982
Карантин послабили – черги збільшились. До одного з банків у Тернополі з самого ранку почали приходити люди, а ближче до обіду там вже утворилася багатометрова черга. Всі чекають, щоб оплатити закордонні візи.

До прикладу, пан Богдан в черзі вже п’яти годин. Чоловік розповів, приїхав з Козівського району. Попри карантин планує поїхати на роботу до Польщі. В Україні працював бібліотекарем, але місцевих заробітків на життя не вистачає, тому й працевлаштовується за кордоном.

Люди розповіли нашій знімальній групі, що сама процедура триває декілька хвилин. Але черга дуже велика, тому проводять тут іноді по три, п’ять і навіть десять годин. Дехто займає чергу і в 6 ранку.

Впродовж дня оплатити візи в одному банку може близько чотирьох сотень людей. Через карантин самі ж заробітчани слідкують за дотриманням санітарних правил, нагадують одне одному про дистанцію. Тут, кажуть люди, за годину обслуговують близько 40 осіб.

Біля іншого банку також десятки людей. Там черга, кажуть, рухається повільніше. Дехто із заробітчан прийшов сюди ще з ночі для того, аби першим записатися у спеціальний зошит. До обіду на оплату візи вже записалися майже 300 людей. Дехто обурюється, що з самого ранку в установу так і не потрапив. Кажуть, за годину обслуговують близько 10 осіб.

В самому банку коментувати ситуацію відмовились.

Загалом ж черги біля банків Тернополя – вже звичне сезонне явище. Кожних три місяці потік людей, які хочуть поїхати за кордон, збільшується. Лише у березні в Україну повернулися понад 100 тисяч заробітчан, влітку частина цих людей планує знову їхати на заробітки за межі нашої держави.



Джерело: Т1
Переглядів: 982


Коментарі

Имя *:
Email *:
Код *: